ELTE: kétlépcsős lett a Neptun

YouTube video player

Kétlépcsőssé vált a felhasználók azonosítása az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Az egyetem minden érintettet Neptun-üzenetben értesít az új rendszer bevezetéséről.

A közelmúltban történt it-biztonságot érintő incidensek szükségessé tették, hogy a Neptunba való belépés biztonságosabb megoldást kapjon az eddigi, pusztán jelszóra támaszkodó módszernél. 2023. július 27-től a Neptun webes felületére való belépéskor a felhasználók azonosítása kétlépcsőssé vált.

Az első lépcső megfelel az eddig megszokott, jelszó alapú azonosításnak; ebben nincs változás. Második lépésként egy rövid ideig érvényes, számjegyekből álló kódot kell begépelni, amelyet az egyetem által ajánlott MS Authenticator okostelefonos alkalmazás biztosít, vagy e-mailben kaphatja meg a felhasználó.

A teendőkről és lehetőségekről a felhasználók részletes tájékoztatást kapnak a belépés során. A belépési folyamatot a fenti videó mutatja be
Amennyiben a felhasználó olyan problémába ütközik a belépés során, amit a tájékoztató anyagok megtekintését követően sem tud megoldani, a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodától kérhet segítséget.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A Sony PS5-ből több, mint 40 milliót adtak el

vas júl 30 , 2023
ShareTweetPinShareMár több mint negyven millió PlayStation 5 konzolt adtak el – közölte a konzol gyártója, a Sony. „Hónapokba telt, amíg az ellátási láncok normalizálódtak, hogy rendelkezni tudjunk a kereslettel lépést tartó raktárkészlettel” – írta a Sony Interactive vezérigazgatója, Jim Ryan. „Most a PS5 kínálata bőséges, és azt látjuk, hogy az […]
Jim Ryan, Sony

És még ez is...