Ez szörnyű! Még mindig vannak, akik bedőlnek a világ legócskább átverésének

A Körmendi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ellen a jogerős szabadságvesztését töltő férfi ellen, aki távközlési cégek munkatársának adta ki magát, és országszerte tizenhárom sértettet tévesztett meg valótlan telefonhívásokkal, 2017 októberétől 2018 januárjának végéig. A vádirat szerint a vádlott saját, valamint mások nevén nyilvántartott sim-kártyák felhasználásával felhívta a sértetteket, akiknek azt állította, hogy kisorsolták őket egy nyereményjátékon. A vádlott a nyeremény kiutalásának feltételeként határozta meg, hogy a sértettek meghatározott összegű átutalást teljesítsenek az általa megadott bankszámlaszámra, telefonszámokat töltsenek fel, illetve meghatározott összegeket adjanak fel pénzküldő szolgáltatáson keresztül.

Az egyes esetekben a sértettek 50 ezertől 325 ezer forintig terjedő összeget utaltak illetve adtak fel, valamint alkalmanként 15 ezer forinttal töltötték fel a vádlott által megjelölt telefonszámokat. A haszonszerzési céllal kicsalt összegek megszerzésében a vádlott két társa segédkezett, akik tisztában voltak azzal, hogy az utalásokat intéző vádlott börtönben van, ezért nem juthatott legális jövedelemként a rendszeresen érkező összegekhez. A vádlott összesen több, mint kétmillió forint kárt okozott a csalárd telefonhívásokkal. A Körmendi Járási Ügyészség a többszörös visszaeső vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, míg az elkövetéshez segítséget nyújtó társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Samsung bemutatta legújabb külső meghajtóját, a Portable T7 Touch SSD-t.

pén jan 17 , 2020
A Samsung legújabb SSD-je a T7 Touch jelentős sebességnövekedést ér el a korábbi adattárolási megoldásokhoz képest. Az 1050 MB/s-os olvasási- és 1000 MB/s-os írási sebességnek köszönhetően a készülék közel kétszer olyan gyors, mint az előző generációs T5 és akár 9,5-szer gyorsabb, mint a legtöbb külső HDD. A T7 Touch az […]
Samsung

Friss, ropogós