Terroisták feltörték a Newsweek magazin Twitter oldalát

jesuISISHackerek feltörték az amerikai Newsweek magazin Twitter oldalát kedden, megfenyegették az Egyesült Államokat, konkrétan az elnöki családot is, és az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezetet reklámozó képet és szöveget helyeztek el rajta. Az üzenetet a “kiberkalifátus” nevében küldték a “Je suIS IS” (Én vagyok az IÁ) felirattal, amely a terrorszervezetre és a francia Charlie Hebdo szatirikus lapra is utal. A képen egy iszlamista harcos kendőbe burkolt feje látható. A szöveg meg is fenyegeti az Egyesült Államokat.

“Miközben az USA és csatlósai a testvéreinket ölik Szíriában, Irakban és Afganisztánban, mi belülről szétromboljuk a nemzeti kiberbiztonsági rendszereteket” – üzenték az internetes kalózok. Ez a csoport, a “kiberkalifátus” nemrég az amerikai fegyveres erők középső parancsnokságának a Twitter fiókját is feltörte. A hackerek az Iszlám Állam nevében egy másik szövegben megfenyegették az amerikai elnöki családot. “Véres Valentin napot Michelle Obama! Figyelünk téged, a lányaidat és a férjedet! – üzenték “kiberkalifátus” aláírással. A felirat tíz percig volt látható, aztán törölték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csehül állnak: brutálisan visszaesett a legnagyobb telekommunikációs cég nyeresége

csü febr 12 , 2015
Harminc százalékkal 4 milliárd koronára esett vissza tavaly a legnagyobb csehországi telekommunikációs társaság, az O2 adózott nyeresége – közölte a cég szerdán Prágában. Az adózott nyereség nagymértékű csökkenése a társaság átalakításának és a piaci viszonyok romlásának következménye – olvasható a közleményben. Az O2 mobilszolgáltatásait tavaly 5,069 millió ügyfél használta, ami […]

Friss, ropogós