Már megint lemaradtunk az aranyról

Németh Tamás MártonNémeth Márton Tamás, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja ezüstérmet szerzett a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), ahol tizenegy ország csaknem ötven versenyzője mérettette meg magát. A magyar CEOI-válogatott tagja volt még Viczián András (Baár-Madas Református Gimnázium, Budapest), Máté Lőrinc (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) és Gábor Dávid (Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Kapuvár). A magyar diákok felkészülését és versenyzését saját tanáraik mellett az ELTE Informatikai Kara, illetve a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának munkatársai, Horváth Gyula csapatvezető és Erdősné Németh Ágnes csapatvezető-helyettes segítették.

A CEOI 2021-gyel véget ért az idei informatikai diákolimpiák szezonja, amelyen a magyar diákoknak -egy kivétellel- nem sikerült aranyérmet nyerni: júniusban Éles Júlia ezüstérmet szerzett az európai lányoknak szervezett EGOI-n, Tóth Gellért ezüstöt, Szabó Kornél és Varga Péter pedig bronzot az IOI-n. Az európai junioroknak szervezett eJOI-ról addig példátlan módon aranyéremmel (Molnár István Ádám), ezüstéremmel (Németh Marcell) és három bronzéremmel (Czanik Pál, Fülöp Máté, Jenei Marcell) tért haza a magyar válogatott.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Oracle ingyenes képzést és vizsgalehetőséget kínál

vas szept 12 , 2021
A globális képzési program a szakemberhiányt igyekszik enyhíteni és új karrierlehetőséget kínál az Oracle. Az Oracle bejelentette, hogy világszerte ingyenesen elérhetővé teszi az Oracle Cloud Infrastructure (OCI, Oracle felhőinfrastruktúra szolgáltatás) képzéseket és az OCI minősítéshez* szükséges vizsgák elvégzését. Az Oracle szakértői által összeállított, teljes OCI tananyag-katalógust tartalmazó új program minden […]