Már csak néhány napig lehet jelentkezni a WRO legorobot versenyre

Már csak egy pár napig lehet jelentkezni a World Robot Olympiad (WRO) legorobot nemzetközi verseny selejtezőire – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad (WRO) nemzetközi legorobot építő verseny döntőjét 2019. november 8-10. között Győrben, a verseny hazai selejtezőjére április 26-ig várják az érdeklődők jelentkezését. A nemzetközi robotépítési és -programozási verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására. A verseny a digitalizálás, a robotika és az ipar 4.0 koncepcióra épülő gazdaság által igényelt képességeket helyezi előtérbe. Nagymértékben hozzájárul a digitális és természettudományos, különösen a matematikai, algoritmizálási és programozási kompetenciák népszerűsítéséhez – írja közleményében az ITM.

A WRO az egyik legjelentősebb, több mint hatvan országot és évente húszezernél több csapatot indító nemzetközi versenysorozat, amelynek a 16. világdöntőjét, első európai országként Magyarország rendezheti meg 2019-ben. A felkészülés alatt a két-három fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldaniuk a feladatokat. A regisztrált csapatok négy kategóriában és hat korosztályban mérhetik össze tudásukat és kvalifikálhatják magukat a nemzeti döntőre, amely Tatabányán kerül megrendezésre 2019. július 10-11-én. A legjobban teljesítő csapatok a novemberi győri világdöntőn képviselhetik Magyarországot. Jelentkezni 2019. április 26-ig lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az Amazon bezárja kínai online piacterét

sze ápr 24 , 2019
Az Amazon közölte, hogy bezárja a kínai internetes piacterét, az Amazon.cn-t, így a helyi kereskedők nem értékesíthetik majd itt a termékeiket. A társaság szóvivője hangsúlyozta, hogy azok az eladók, akik Kínán kívül náluk akarják eladni az eszközeiket, azt megtehetik majd az Amazon Global Selling rendszeren keresztül. A szóvivő hozzátette, hogy […]
Amazon

Friss, ropogós