Ukrán hackerek állítólag feltörték Putyin tanácsadójának email-fiókját

Egy magát CyberJuntának nevező ukrán hackercsoport azt állítja, hogy sikerült feltörnie Vlagyiszlav Szurkovnak, Vlagyimir Putyin orosz elnök tanácsadójának email-fiókját.

A csoport szerint a megszerzett levelek bizonyítják az orosz politikus részvételét Ukrajna destabilizálására, kárpátaljai szakadár törekvések felerősítésére irányuló akciók kitervelésében — számolt be az ukrán sajtó. Olekszandr Tkacsuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) főnökének hivatalvezetője a 112 ukrán hírtelevíziónak nyilatkozva kijelentette, hogy a hackerek által nyilvánosságra hozott anyagok zöme hitelesnek tűnik, mert a bennük lévő információk szinte szóról szóra egyeznek az SZBU által korábban megszerzett iratokban foglaltakkal.

A hackercsoport állítása szerint Ukrajna destabilizálásának tervéről szólnak Szurkov és egy bizonyos Karpov nevű emberének levelei, amelyeket utóbbi Nyikolaj Pavlov néven írt alá, hogy leplezze kilétét. A terv, amely „hajtókar” fedőnéven szerepelt a levezésükben, állítólag 2016 novembere és 2017 márciusa közt végrehajtandó akciókat tartalmaz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

QUADRON - QualityNet paktum

pén okt 28 , 2016
A QUADRON Kibervédelmi Kft. és a kuvaiti internetszolgáltató, a QualityNet W.L.L. együttműködési megállapodást jelentett be, amelynek értelmében a magyar partner it-biztonsági tanácsadást és képzést nyújt majd. A megállapodás előkészítése egy évet vett igénybe, és a magyar it-biztonsági szakértelem, professzionalizmus újabb nemzetközi elismerését jelenti. Az együttműködés keretén belül idén szeptembertől a […]
hacker

És még ez is...