A Kaspersky győzedelmeskedett egy hosszú nevű tesztben

gyogyszerA Kaspersky Internet Security volt az egyetlen a tizenöt vizsgált védelmi megoldás közül, amely minden alkalommal megakadályozta az operációs rendszer fertőzését az MRG Effitas által végzett 360 Assessment & Certification Programme tesztben. A teszt két részből állt. Az elsőben elemezték a védelmi termékek viselkedését a leggyorsabb reagálást igénylő fenyegetések esetében, a második pedig azt vizsgálta, hogy milyen hatékonyan lehet kezelni az operációs rendszert egy fertőzés után. A tesztelés során különféle víruscsaládok – trójaiak, ransomware-ek, nem kívánt programok – mintáit használták. A Kaspersky Internet Security mind az 540 fenyegetést azonosította, és minden esetben megakadályozta a rosszindulatú programok rendszerbe kerülését.

Az MRG Effitas olyan módszertant használt, amely a tipikus felhasználói magatartást utánozza. A kutatók egy rosszindulatú hivatkozásra kattintottak egy biztonsági megoldással védett számítógépen, majd letöltöttek egy futtatható fertőzött fájlt, elmentették a merevlemezre, és végül megpróbálták futtatni azt. Ezután időt adtak a biztonsági terméknek, hogy kezelje a rendszert, és megbirkózzon a fertőzés következményeivel. Mivel az otthoni felhasználók általában nem hagyják bekapcsolva számítógépüket egész nap, a rendszert tizenkét óra elteltével újraindították. Az első szintű minősítés feltétele az összes fertőzési kísérlet blokkolása volt. Azok a megoldások, amelyek valamennyi fenyegetést felismertek a pc első újraindítása előtt vagy az újraindítás közben, másodosztályú minősítést kaptak. A januári tesztelés során tizenöt termékből tíz nem tudta megvédeni a rendszert a kutatók által használt összes malware-től. További négy megoldás engedte a rendszer megfertőződését, de képes volt a helyzet kijavítására. Csak egyetlen olyan megoldás volt, a Kaspersky Internet Security, amely az összes fertőzési kísérletet megakadályozta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Pótszilveszteren lopott mobilt, nem tudja elkerülni a felelősségre vonást

szo jún 20 , 2015
Vádemelést javasolnak a rendőrök az ellen a húszéves tolvaj ellen, aki egy pótszilveszteri rendezvényen tulajdonított el egy mobiltelefont Szentesen. Éppen ezért lopás vétsége elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Szentesi Rendőrkapitányság H. Milán szentesi lakossal szemben. A gyanúsított 2015. február 1-je 0 óra 15 perc és 2 óra 30 perc közötti […]
szilveszter