Media Hungary 2015: a legfontosabb dolgokról nem lesz szó

monoszkopVan-e értelme okostelefon nélkül tv-t nézni? Lehet-e újságot csak digitálisan kiadni? Mi a kapcsolat a Facebook és a rádiózás között? Mire kattan rá az Y és a Z generáció? Többek között ilyen és ehhez hasonló okos kérdésekre keresi a választ a  konferencia. A május 12-13. közötti rendezvény több mint kétszáz hazai és külföldi szakértő segítségével próbál rávilágítani a média- és reklámipar legfontosabb aktualitásaira. A szervezők szerint a televíziózási szokásokat két nagyon fontos trend határozza meg jelenleg. Egyrészt a klasszikus tévénézést – főleg egyelőre a fiatalok körében – egyre inkább felváltja az „on demand” tartalomfogyasztás, vagyis, hogy az interneten keresztül okostévén, telefonon vagy tableten bárhol és bármikor megnézhetjük kedvenc műsorainkat, sorozatainkat vagy filmjeinket. A másik nagyon fontos irány a „second screen” (második képernyő) terjedése. Ez azt jelenti, hogy tévénézéskor egyre inkább jellemző egy második eszköz – jellemzően okostelefon, vagy tablet párhuzamos használata.

A digitális átalakulás a nyomtatott lapok, magazinok piacát is gyökerestül felforgatja. Ezeknek a médiumoknak is mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az internet és az okostechnológia nyújtotta lehetőségeket minél hatékonyabban kihasználják a túlélés érdekében. Az online média térnyerése miatt egyre fontosabb, hogy a hagyományos újságok felépítsék digitális lábaikat. A konferencia keretében a legnagyobb hazai lapkiadók beszélnek majd arról, hogy egy kiadvány nyomtatott és online verziója között milyen tartalmi és üzleti konvergenciák építhetők fel. A közlemény nem ír arról, hogy szó lesz-e a Magyarországon megszűnt közmédiáról, és ugyancsak nem szól az épp átalakuló, formálódó kormánypárti média, s e változások rövid- és hosszútávú hatásairól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Agárdi Szilvia: a "Lapról hangra" nagy segítség a látássérülteknek

csü ápr 23 , 2015
Bemutatták a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány összefogásával megvalósult „Lapról hangra Felolvasói Alkalmazás”, amelynek célja, hogy könnyebbé tegye a látássérültek számára híreket, újságcikkeket felolvasó önkéntesek munkáját. Az alkalmazás elindítása mellett az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egy éves együttműködési megállapodást írt alá három hazai oktatási intézménnyel, amelynek […]

Friss, ropogós