Mobilon videózásban a topon vagyunk

A szolgáltatás minősége alapján Magyarország öt másik európai országgal együtt a kiváló mobil videó élményt nyújtó országok közé került az idén – írja a digitrendi.hu egy friss szakmai elemzésre hivatkozva.

A tavalyi felmérésben még egyetlen ország sem tudott az első, vagyis a legjobb kategóriába kerülni, idén már egyszerre hatan is, ráadásul mind európaiak. Norvégia, Csehország, Ausztria Dánia, Magyarország és Hollandia az élbolyt képező hatos fogat rangsora. Az első tízben is csak európai országok vannak. Az első nem európai a 12. helyen álló Szingapúr. A mobil videózás élménye egy év alatt jelentősen javult a felmérés alá tartozó országok közel hatvan százalékában. A nagyon jó kategóriában olyan nagyobb piacokat találunk, mint Kanada, Németország, Olaszország, Japán és az Egyesült Királyság. Idén 21 ország került a jó kategóriába, köztük Brazília, Chile, Mexikó, Oroszország és Vietnam. Franciaország volt az egyetlen ország, amely egyszerre két kategóriát tudott egy év alatt átugrani, a korábbi megfelelőből a nagyon jóba kerülni.

Érdekes megállapítása az elemzésnek, hogy a mobil letöltési sebességben élenjáró országok messze nem annyira jók a videózásban. Vegyük például Dél-Koreát, amely letöltésben első, a videós élményben viszont csak a 21. helyen áll, vagy Kanadát, amely a letöltési sebességet figyelembe véve a harmadik, de a videó élmény alapján csak a 22. Az eredmények közötti ellentmondás részben azzal magyarázható, hogy a mobilszolgáltatók egy része másként kezeli ma még a mobil videós forgalmat , mint a fájlok letöltését. Így akarják elkerülni, hogy a hatalmas mennyiségű videós adatfelhasználás ne sértse az egyéb mobil alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal kapcsolatos tapasztalatokat. A mobil videózásban egyébként az USA szolgáltatói sem állnak a helyzet magaslatán, mivel a meglévő frekvenciáikkal nehezen tudnak megfelelni az egyre hatalmasabb felhasználói igényeknek. A tengerentúli ország egyelőre csak a megfelelő kategóriába fért bele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Karácsony: a 4iG 2,38 milliárdos megbízást nyert el

ked dec 24 , 2019
A 4iG Nyrt. nyerte a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség központosított közbeszerzését a Diákháló programban, 2 milliárd 382 millió 806 ezer forint plusz áfa értékben – közölte a közbeszerzésekben legendásan jól teljesítő társaság. A Diákháló programba tartozó köznevelési és szakképzési intézmények vezetékes és vezeték nélküli hálózati fejlesztései projekt célja többek között […]
karácsony ünnepe

Friss, ropogós