Diákolimpia: fiatal reménységeink nem jutottak az első harmincba

diákolimpiai csapatAz idén Szingapúr helyett online zajló Nemzetközi Informatikai Diákolimpián (IOI) a világ 88 országának 351 diákja mérte össze a tudását. A négyfős magyar csapat tagjai egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. A Nemzetközi Informatikai Diákolimpia szervezői a 351 versenyző közül a legmagasabb pontszámot elérő 30 versenyzőt díjazták arany-, 58 versenyzőt ezüst-, illetve 85 versenyzőt bronzéremmel. Eredményei alapján Tóth Gellért, az Óbudai Árpád Gimnázium 12-edik évfolyamos diákja ezüstérmet kapott, Varga Péter, a gimnázium azonos évfolyamra járó diákja pedig bronzérmet vihetett haza csakúgy, mint Szabó Kornél, aki a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium 12-edikes hallgatója. Szabó a hivatalos feladatok megoldásával szerzett bronzérme mellett a szabadidős CodeCombat verseny ezer szingapúri dolláros, nagyjából 220 ezer forintos szponzori díját is megnyerte. Ebben a fakultatív megmérettetésben egy videojáték virtuális katonáinak viselkedését kellett beprogramoznia a versenyzőknek JavaScript vagy Python nyelven. A magyar csapat negyedik tagja, Németh Márton -a nagykanizsai Batthyány Gimnázium 10-edik évfolyamára jár-, eredménye a mezőny második felébe volt elég, de a részvétele elsősorban a tapasztalatszerzését szolgálta.

A magyar csapat versenyzőit a saját tanáraikon túl Zsakó László, Horváth Gyula, Nikházy László készítették fel a megmérettetésre. “Büszke vagyok a magyar csapattagok IOI 2021-en elért eredményeire, hiszen a felkészülésük a pandémia miatt szinte kizárólag online zajlott. Ráadásul idén <<generációváltás>> volt a magyar csapatban, a korábbi, már rutinos IOI-s csapattagokat friss tehetségek váltották: globális informatikai diákolimpián egyik idei versenyzőnk sem szerzett még tapasztalatot” – mondta el Horváth, az ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatikai Tanszék címzetes egyetemi docense, az IOI 2021-en induló magyar csapat vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Cisco: megújul a Webex

hét júl 5 , 2021
ShareTweetPinShareA Cisco szerint a jövőben a megbeszélések és konferenciák 98 százalékához legalább egy résztvevő távolról fog csatlakozni s az aktuális trendek, mint a hibrid munkavégzés és a hibrid rendezvények szükségessé teszik a hagyományos konferenciatermen túlmutató megoldásokat. „A Cisco vállalati együttműködési megoldásai elengedhetetlenné váltak az ügyfeleink számára” – jelentette ki Chuck […]
Chuck Robbins Cisco

És még ez is...