Czunyiné: a világ száguld körülöttünk

CzunyineBertalanJuditA digitális kompetenciák fontosságát és a pedagógusok munkájának támogatását hangsúlyozta a köznevelésért felelős államtitkár szerdán Ajkán, a Klik ajkai tankerületének pedagógusnapi ünnepségén tartott beszédében. Czunyiné Bertalan Judit kijelentette, hogy az elkövetkező esztendők a tanulók számára esélyteremtő környezetet megteremtéséről szólnak majd, a pedagógusok számára pedig olyan eszközök, rendszerek biztosítása a cél, amelyek tartalmilag és módszertanilag egyaránt támogatják az oktató-nevelő munkát.

Az államtitkár elmondta, hogy szeptembertől olyan online tudásbázis indul, amelyben az oktatáshoz szükséges segédanyagokat biztosítanak a hatékony felkészülés érdekében. Emellett erősítik a digitális kompetenciákat, hiszen a mai fiataloknak az it-eszközök használata már természetes. Czunyiné szerint a körülöttünk levő világ olyan sebességgel halad, hogy nem kerülhetjük meg a jövőben a digitális kompetenciákat, a pedagógusok ilyen irányú módszertani felkészítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Canon lerántja a leplet a biztonsági megoldásairól

pén jún 5 , 2015
A Canon legújabb biztonsági megoldásaival legelőször az IFSEC International rendezvényen találkozhatnak a vásárlók, itt ismerhetik meg például az újonnan kifejlesztett csúcskategóriás, alacsony fényerő mellett is működő hálózati biztonsági kamerákat. A gyártó szerint az új hálózati kamerák kiválóan illeszkednek igen sokféle bel- és kültéri környezetbe, így a kiskereskedelmi, banki és finanszírozási […]
Kamera