Laptopokat osztogatnak Hódmezővásárhelyen

lany-laptopTanulói laptop programot indított szeptember végén Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata. Pályázhat minden olyan hátrányos helyzetű tanuló, aki Hódmezővásárhely közigazgatási területén működő oktatási intézmény 7-13. évfolyamán aktív tanulói jogviszonnyal rendelkezik, és bizonyítható módon a családjában számítógép illetve laptop nem áll rendelkezésre, továbbá családja anyagi helyzete nem teszi lehetővé személyi számítógép, vagy laptop beszerzését. További feltétel a 4,5 feletti tanulmányi átlag, vagy a 2012/2013-as tanév végéhez képest a 2013/2014-es tanév végén legalább 0,5-es átlagjavítás 4,0 átlag, vagy legalább 1,0-es átlagjavítás 3,5-3,9 közötti átlag elérése esetén, vagy az előző tanulói laptop pályázaton nyertes pályázat benyújtása és a 2013/2014-es tanév végén legalább a 2012/2013-as tanév végi átlag teljesítése.

Minden pályázónál szükséges a tanuló osztályfőnöke által írt, az intézmény vezetője által hitelesített ajánlás, valamint szülői nyilatkozat benyújtása arról, hogy a gyermek még nem rendelkezik laptoppal vagy számítógéppel, és ezen eszközök beszerzését a család anyagi helyzete nem teszi lehetővé. Az elbírálásnál előnyt jelent a hátrányos helyzet, a halmozottan hátrányos helyzet, a városi, megyei valamint országos versenyeken elért kiemelkedő teljesítmény, vagy igazolható tudományos tevékenység folytatása. Kizáró ok viszont akár egyetlen egy igazolatlan óra, vagy bármely fegyelmi vétség. A tanulói laptop pályázaton rendelkezésre bocsátott informatikai eszközök az egy év használati időt követően újrapályázhatók- a pályázó tanuló tanulmányi előmenetelének és szociális helyzetének felülvizsgálata mellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Oracle IFS együttműködés: itt az IFS-in-a-Box

hét okt 6 , 2014
Az vállalatirányítási rendszereket (ERP) fejlesztő IFS, az Oracle partnerhálózatának platina szintű tagja a napokban jelentette be az IFS-in-a-Box terméket. Az ügyfeleknek így kevesebb gonddal és erőforrás befektetéssel jár az IFS Applications kezdeti telepítése, hiszen Oracle Database Appliance termékre előtelepítve is hozzájuthatnak ahhoz. A svéd szoftverfejlesztő társaság közleménye szerint az IFS-in-a-Box […]