Ezért tanulj meg tanulni III.

Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az “életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit.

Az Egyesült Államokban, Kentuckyban szénbányászokat programozóvá képeznek, hiszen az alacsony képzettségű, idősödő munkaerő jövője koránt sem rózsás. A megoldás, a szénbányászokból bitbányászokat kell képezni. „Első hallásra furcsának tűnhet, de nem lehetetlen. Nem is olyan rég, egy ember élete során csak egy szakmával rendelkezett, azonban manapság ez átalakulni látszik. Egyre nagyobb szükség van a multidiszciplináris tudásra, egyre gyakrabban kell pályát változtatnia az embereknek. Ez nem feltétlenül jelenti a jelenlegi társadalmi berendezkedésünk végét, csupán máshogy kell gondolkodnunk a tanulásról, a tudásról. Egyes szakmáknak ez kezdetektől fogva megszokott dolog, a programozói vagy mérnöki szakmákban folyamatosan követni kell a technika és a tudomány fejlődését, máskülönben a világ elrohan mellettük. Meg kell azzal a gondolattal barátkozni, hogy mindenki jó pap lesz, hiszen tudjuk, a jó pap holtig tanul” — mondta Veréb Szabolcs, A Green Fox Academy hardver programozó képzésének mentora.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egyre kevesebb országban érezhetik biztonságban magukat a bűnözők

ked aug 15 , 2017
Egy litván bíróság pénteken döntött egy adathalász “üzletember” kiadásáról az Egyesült Államoknak, aki több mint százmillió dollárt (mintegy 260 milliárd forintot) csalt ki a Google-től és a Facebook-tól. A vilniusi fellebbviteli bíróság ítélete szerint Evaldas Rimasauskast át kell adni az amerikai hatóságoknak, és az Egyesült Államokban csalás, pénzmosás és személyes adatokkal […]