iBanFirst: Idén duplázhat Magyarországon a fintech cég

Henrik Gergely, az iBanFirst Magyarországi értékesítési igazgatójaAz iBanFirst kis- és középvállalkozások (KKV) nemzetközi pénzforgalmát támogató online platform 2024-ben kétmillió eurós forgalommal számol magyar irodájában, míg a tranzakciók értéke egymilliárd euróra növekedhet, amely duplája működésének első, nem teljes évének.

A tíz európai országban működő pénzügyi fintechnek az egy év alatt a hatszáz ügyfelet kiszolgáló magyar fióktelep vált a cég legdinamikusabban fejlődő piacává a közép- és kelet-európai térségben. Az iBanFirst szolgáltató elsősorban azonnali devizaátváltást és gyors átutalást kínál partnerei számára több mint harminc devizanemben, de a társaság személyre szabott fedezeti megoldásaival is alternatívát kínál a hagyományos banki szolgáltatásokkal szemben – idézte a közlemény Henrik Gergelyt, a társaság Magyarországi értékesítési igazgatóját. A hagyományos banki díjak elkerülésével a digitális pénzügyi megoldások akár ötvenmilliárd forint éves megtakarítást eredményezhetnek a magyar kkv-k számára.

Adataik szerint tavaly megugrott az árfolyam-ingadozással szembeni védelem iráni igény. A nemzetközi kitettséggel rendelkező magyar cégek által kötött fedezeti ügyletek száma háromszorosára nőtt, és a kockázatkezelési megoldások a magyarországi leányvállalat bevételének mintegy negyedét teszik, és a kereslet további növekedésével számolnak. A 2016-ban alapított pénzügyi szolgáltató cég már tíz európai országban 13 irodával van jelen, havonta 1,5 milliárd eurónyi tranzakciót bonyolít le. Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) korábbi tájékoztatása szerint az pénzügyi szolgáltató pénzügyi hátterét a francia központi bank (bpiFrance), európai kockázati tőkebefektetők (Elaia, Xavier Niel), illetve a Marlin Equity Partners amerikai befektetési alap biztosítja. Működését a Belga Nemzeti Bank szabályozza, és 2023 márciusa óta az MNB engedélyével is rendelkezik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Link11: durván nő a DDoS-támadások száma

csü ápr 4 , 2024
ShareTweetPinShareA Link11 szerint a DDoS-támadások drámaian, 70 százalékkal növekedtek, ráadásul a támadások átlagosan mindössze 14 másodperc alatt érik el a kritikus szintet, szemben a 2022-es 55 másodperccel. A kiberbiztonsági társaság jelentése hangsúlyozza a fenyegetések növekvő összetettségét, valamint a mesterséges intelligencia alapú és automatizált biztonsági megoldások kritikus szerepét a kibertér ellenálló […]
ddos 404

És még ez is...