Már csak két nap, és érkeznek a Xiaomi új modelljei

Xiaomi 13T okostelefonA Xiaomi bemutatta a legújabb 13T okostelefon sorozatát, a Xiaomi 13T-t és a Xiaomi 13T Pro-t. A sorozat készülékeinek teljesítményét optimalizálták, üzemidejüket még jobban kitolták, a kijelzőjük pedig kristály tisztán, nagy részletgazdagsággal jeleníti meg a tartalmakat.

A Xiaomi 13T sorozatot úgy alkották meg, hogy készítői tisztában voltak vele: az okostelefonhasználók legújabb generációja a kreativitását szeretné kibontakoztatni a telefonokkal, így a termékcsalád professzionális minőségű fényképek elkészítésére is alkalmas. Mind a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T tripla kamerarendszerrel van felszerelve, amely a Leicával közösen fejlesztett Summicron lencsékből áll. Része egy 7P aszférikus lencsével kiegészülő 50 MP-es, nagylátószögű, 24 mm-es gyújtótávolságú egység, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy több fényt engedjen be, így nagy dinamikatartományban is lehessen felvételeket készíteni vele. Ehhez társul egy 50 MP-es, 50 mm-es gyújtótávolságú teleobjektív lencse. A harmadik, 12 MP-es, 15 mm-es gyújtótávolságú, ultranagy látószögű kamera a panorámafotók és tájfotók készítésére a legalkalmasabb. A 100% százalékban DCI-P3-ra épülő Xiaomi 13T Pro és Xiaomi 13T kamerák szélesebb színtartománnyal rendelkeznek, amely segít az élet varázslatos pillanatait klasszikus Leica minőségben megörökíteni.

Fényképezés látványos eredménnyel

A Xiaomi 13T sorozat készülékei kétféle, eredeti Leica fényképezési módot kínálnak: Leica Authentic Look és Leica Vibrant Look. Mindkettő látványos eredményeket képes produkálni, miközben a színeket a maguk természetességében, erős kontrasztokkal és árnyalatokkal adják vissza, ami a Leica kamerákkal készült fotók lényeges tulajdonsága. Hat Leica filter áll rendelkezésre, amely a Leica képminőség előtt tiszteleg. Ilyen például LeicaM-Typ240 Film Mode-tól átvett Leica Sepia és Leica Blue. A felhasználók kreativitásának kibontakoztatásához járul hozzá a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T által kínált négy új Leica vízjel, amellyel még többféle fotókompozíciót lehet összeállítani, és még több képméret közül lehet választani.

A Xiaomi 13T sorozat további, a Xiaomi 13 Ultrából már ismert fényképezési módokat is kínál, amelyeket maga a felhasználó állíthat be Pro módban. Ezekkel a felhasználó előre beállíthatja a színtónust és a textúrát, ugyanakkor még több részletet és színárnyalatot emelhet ki a képek utólagos szerkesztése során. Az ilyen előzetes beállítások azután saját, egyéni fényképezési módként is elmenthetők a telefonban. A Xiaomi ProFocus technológia révén a Xiaomi 13T sorozat készülékeivel a gyors mozgások is hihetetlen részletességgel ragadhatók meg, akkor is, ha gyorsan mozgó tárgyról – például kutyáról vagy madárról – kell közelképet készíteni egy adott pillanatban.

Szemétdombra kerülhetnek a hollywoodi studiók vidoófelvevői

A Xiaomi 13T Pro 10-bites LOG 4:2:0 H.265 videós képességekkel rendelkezik, ami azt jelenti. Az előretelepített Rec.709 LUT olyan hatást kelt a színpontosságnak és vizuális mélységnek köszönhetően, mintha a felvételeket tényleg egy professzionális videokamerával rögzítették volna. A Xiaomi 13T Pro-t úgy alkották meg, hogy mindenki a maga sajátos vizuális nyelvén fejezhesse ki önmagát. A kedvenc LUT stílusok a készülékre importálhatók, így a videofelvételeken érződni fog a csak az adott felhasználóra jellemző látásmód. Mindezeken túl, a Xiaomi 13T Pro 8K minőségű videókat is képes rögzíteni, amely révén minden egyes jelenet, minden apró nüansz és részlet a mozifilmekre jellemző minőségben kerül megörökítésre. Az 50 MP-es nagylátószögű kamera egyaránt támogatja az OIS-t és az EIS-t, vagyis a videók sziklaszilárd stabilitással rendelkeznek még mozgás közben is.

A Xiaomi 13T hátsó kamerája támogatja a 4K felbontású felvételek készítését bármilyen gyújtótávolságnál, továbbá gyorsan és hatékonyan lehet őket utólag szerkeszteni. A Xiaomi Galérián belül a Videó szerkesztő Pro módba lépve feliratok helyezhetők el, és külön szerkeszthető hangfelvételekkel, számokkal könnyen hangaláfestés is adható a felvételhez. Ezek a funkciók a közösségi médiába szánt rövid videók, vagy személyes vlogok publikálásakor jönnek igazán jól.

Ingyen YouTube Premium három hónapig

Részletgazdagság, vibráló színek: a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T a felvételek megtekintését is új szintre emeli a 6,67″-os CrystalRes Display kijelzőn, amelynek a képfrissítési rátája 144 Hz, a felbontása pedig 1,5K (2712 x 1220) pixel. A Xiaomi 13T általában 1200 nit fényerővel világítja meg a képeket, de szélsőséges esetben akár 2600 nitre is képes. Ráadásul, a telefon száz százalékos DCI-P3 lefedettséget kínál, és 68 milliárd szín megjelenítésére képes, vagyis HDR10+ kompatibilis. Ennek köszönhetően nagyobb a kijelzőn a kontraszt a sötét és a világos részek között, a részletek igazi textúrájukban mutatkoznak meg, a szaturáció jól kiegyensúlyozott. A tartalomkészítők így professzionális színvonalú tartalmakat hozhatnak létre: szelfiket, portréképeket, videókat és vlogokat. Mindkét készülék felhasználói jogosultak a száz gigabájt Google One felhő igénybevételére állományok tárolásához, és három hónapon át használhatják ingyen a YouTube Premium szolgáltatást, így reklámok nélkül élvezhetik a YouTube és YouTube Music app tartalmait.

Nem túl acélos üzemidő

Mind a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T a teljesítmény és az üzemidő növelését szolgáló újításokkal érkezik. A Xiaomi 13T Pro-t MediaTek Dimensity 9200+ chipkészlet és a rendkívüli, akár 3,35 GHz-es gyorsaságért felelős nyolcmagos CPU hajtja meg. A készülék ugyanakkor egy beépített Arm Immortalis-G715 GPU-val is rendelkezik, amely a képfeldolgozást és ezzel a különleges játékélményt segíti, és eközben az akkumulátorok üzemideje miatt sem kell aggódni. A Xiaomi 13T-t MediaTek Dimensity 8200-Ultra chipkészlettel látták el, amit a rendkívül hatékony energiafelhasználásra terveztek. A legújabb, TSMC négy nanométeres gyártási eljárással készült alkatrész mind a CPU, mind GPU teljesítményében érezteti a hatását.

A Xiaomi 13T Pro támogatja a Xiaomi 120W HyperCharge töltést, amely képes 19 percen belül 100%-os töltöttségi állapotba hozni a készüléket. Mindkét készüléket lehet gyorstölteni, ami azt jelenti, hogy a Xiaomi 13T Pro 36 százalékos, a Xiaomi 13T pedig 21 százalékos szintre tölthető fel mindössze öt perc alatt. Az ISP (Internal Shortage Precaution), SOA (Safety Operating Area), DTPT (Dynamic Turbo Power Technology) technológiákkal fejlesztett Xiaomi 13T készülékek lehetővé teszik a nagy, 5000 mAh-s akkumulátor biztonságos használatát. (A Xiaomi közleményéből valahogy kimaradt a készülékek üzemideje: tesztelők szerint hiába kapott a készülék tisztességes, 5000 mAh-s akkumulátort, átlagos használat mellett is gond lehet a nap végén. A -szerk- megj.)

IP68-as por- és víziszony

A Xiaomi 13 sorozat klasszikus tervezési stílusára alapozva a Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T két színben érhető el: Alpine Blue és Black. Az Alpine Blue modell hátlapja prémium Xiaomi BioComfort vegán bőrből (Értsd: jobb minőségű műbőr. A -szerk- megj.) készült. A Black modell fényes üveg hátlapot kapott. Mindkét okostelefon strapabíró: a IP68 besorolásuk azt jelenti, hogy víz- és porállóak.

Elektromos rollert adnak ajándékba

A Xiaomi 13T Pro és a Xiaomi 13T két színben – Alpine Blue, Black – érkezik Magyarországra. A készülékek értékesítése várhatóan október 4-én indul a Xiaomi hazai kiskereskedelmi csatornáin. A Xiaomi 13T Pro 12 GB+512 GB tárhelyváltozatban ~340 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron, a Xiaomi 13T pedig 8 GB+256 GB változatban ~240 ezer forintos ajánlott fogyasztói áron lesz megvásárolható a Xiaomi hivatalos értékesítési csatornáin keresztül.

A készülékekhez szoftvertámogatás is jár. A Xiaomi 13T és Xiaomi 13T Pro az Android OS négy generációjához biztosít frissítéseket, a biztonsági javítások pedig öt éven át érkeznek a telefonokra. A promócióban résztvevő partnereknél a promóciós időszak alatt (2023.10.04.-2023.10.17., vagy a készlet erejéig) vásárolt Xiaomi 13T Pro készülék vásárlása esetén a vásárlók egy ráadás Xiaomi Electric Scooter 4 Go elektromos rollert kapnak. (A gyártó közleménye valamiért nem tartotta fontosnak beszámolni a rollerek számáról… A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Koltay András komoly etikai kérdéseket vet fel

ked okt 3 , 2023
A mesterséges intelligencia (MI) használata komoly etikai kérdéseket vet fel, ezekre választ kell adnunk – jelentett ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke. A Felelősségteljes irányítás a mesterséges intelligencia korában című nemzetközi konferencián Koltay András szerint több kérdést is vizsgálni kell az MI kapcsán. Így például, hogy melyek […]
Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke

És még ez is...