Új trükkel verik át az MKB Bank ügyfeleit

MKB BankAz MKB Bank ügyfeleit célzó adathalász kísérletekre figyelmeztetett a pénzintézet. A legújabb módszerrel a Google keresőjében hirdetik a csalók oldalaikat.

Azt írták: több bejelentés is érkezett az MKB Bankhoz, amelyek szerint ügyfeleik a Google keresőjéből adathalász linkre kattintottak. A bank szakemberei ezért azt javasolják, hogy az ügyfelek soha se a böngészőben keressenek rá az internetbank oldalára, hanem mindig a hivatalos honlapról – az MKB Bank esetében a www.mkb.hu oldalról – nyissák meg az online bankoláshoz használt felületet. Azt is kérték, hogy ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és amennyiben bankjuknál nem a https://login-online.mkb.hu vagy a https://www.mkbnetbankar.hu cím szerepel, illetve az nem .hu-ra végződik, azonnal zárják be a böngészőt.

Fontosnak nevezték, hogy az ügyfelek mindig olvassák el az sms-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat, és az applikációval történő jóváhagyáskor is ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót. Amennyiben bárki bizonytalan az MKB Banktól kapott üzenetekkel kapcsolatban, azonnal hívják a TeleBankot a 06 80 350 350-es telefonszámon. Azoknak, akik megnyitották a hivatkozást és megadták az adataikat, azt tanácsolták, hogy azonnal keressék fel a bank ügyfélszolgálatát és függesszék fel netbank-jogosultságukat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Már a KRÉTA is kártékony programokat terjeszt

hét okt 3 , 2022
Az iskolai adminisztrációt segítő program, a KRÉTA — amelyet az ország több ezer oktatási intézményében és a tanulók szülei is használnak –, üzemeltetője a következő figyelmeztetést tette közzé. “Tájékoztatjuk, hogy az elmúlt napokban több ún. “adathalász” üzenet jelent meg a KRÉTA üzenetküldési felületén, amelyben kártékony állományok letöltésére biztatja a felhasználókat. […]
Kréta