Már a KRÉTA is kártékony programokat terjeszt

KrétaAz iskolai adminisztrációt segítő program, a KRÉTA — amelyet az ország több ezer oktatási intézményében és a tanulók szülei is használnak –, üzemeltetője a következő figyelmeztetést tette közzé.

„Tájékoztatjuk, hogy az elmúlt napokban több ún. „adathalász” üzenet jelent meg a KRÉTA üzenetküldési felületén, amelyben kártékony állományok letöltésére biztatja a felhasználókat. A felhasználók biztonsága érdekében a KRÉTA rendszerben az üzenetküldési beállításokat módosítottuk, ezért alapértelmezetten kikapcsolásra kerültek a tanulói, szülői közvetlen üzenetküldési lehetőségek. A szülőknek, tanulóknak küldött tanári üzenetre a címzett továbbra is tud válaszolni.

Kérjük, hogy hívják fel a pedagógusok, tanulók, szülők figyelmét arra, hogy az ilyen üzenetekben szereplő linkekre ne kattintsanak rá és SEMMIKÉPPEN SE TÖLTSÉK LE az ismeretlen hivatkozásokon található állományokat, különös tekintettel arra ha az futtatható (.exe) kiterjesztésű fájlt tartalmaz!”


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Átlag feletti Magyarország digitális fizetési indexe... mármint régiós szinten

hét okt 3 , 2022
ShareTweetPinShareRégiós szinten is átlag feletti Magyarország digitális fizetési indexe a Mastercard idén második alkalommal elkészített, 2021-es adatokon alapuló kutatása szerint. Magyarország 58 pontot ért el a Mastercard digitális fizetési index felmérésén, ami meghaladta az 56 pontos régiós átlagot a vizsgált országok között – közölte Eölyüs Endre, a Mastercard magyarországi vezetője. […]
Eölyüs Endre MasterCard

És még ez is...