Él az adatvédelmi pajzs az USA ás az EU között

Mina-AndreevaÉrvénybe léptett a személyes adatok transzatlanti áramlásának erőteljesebb védelmet biztosító új európai-amerikai egyezmény – jelentette be sajtótájékoztatóján Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy az új rendszer annak a “biztonságos kikötő” egyezménynek a helyébe lép, amelyet tavaly októberben érvénytelennek nyilvánított az Európai Unió legfelsőbb szintű bírósága, s amelynek alapján amerikai vállalatok hozzáférhettek uniós polgárok adataihoz, ha vállalták az EU adatvédelmi előírásainak betartását.

Az új, adatvédelmi pajzsnak nevezett rendszer szigorúbb és jobban érvényesített adatvédelmi normákat, a kormányzati hozzáférésre vonatkozó biztosítékokat és panasz esetén az egyéneket megillető, egyszerűbb jogorvoslati lehetőségeket tartalmaz, helyreállítva a fogyasztók bizalmát adataik transzatlanti továbbításakor — tették hozzá. Azok a polgárok, akik úgy vélik, az új megállapodás keretén belül visszaéltek az adataikkal, többféle vitarendezési mechanizmust vehetnek igénybe. Ideális esetben maga a vállalat oldja meg a panaszt, vagy ingyenes alternatív vitarendezési mechanizmust fognak biztosítani. A panaszosok a nemzeti adatvédelmi hatóságaikhoz is fordulhatnak, amelyek az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottsággal együttműködve gondoskodnak arról, hogy rendezzék a kifogásokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megérkezett a Windows 10 évfordulós frissítése

sze aug 3 , 2016
Ahogy már korábban bejelentette a Microsoft, a Windows 10 felhasználói már elérhetik a Windows 10 operációs rendszer évfordulós frissítését (Windows 10 Anniversary Update.) Az új elemekkel és innovatív megoldásokkal bővült Windows 10 mellett elindul egy új, heti rendszerességű videósorozat is This Week on Windows elnevezéssel, ahol a fejlesztői csapat megosztja a […]
Windoes 10