Nem könnyű orosz kiberbiztonsági vállalat vezetőjének lenni

orosz sarló és kalapácsHazaárulás gyanújával őrizetbe vették Ilja Szacskovot, a Group IB orosz kiberbiztonsági vállalat vezetőjét és alapítóját – közölték orosz hírügynökségek. Idézték a lefortovói bíróság sajtószolgálatának szűkszavú közleményét, amely szerint Szacskovot két hónapos előzetes letartóztatásban helyezték. A törvényszék más információkkal nem szolgált, mivel a bűntetőjogi eljárás anyagait titkosították. A Group IB megerősítette, hogy előző napon házkutatást tartottak a vállalat moszkvai központjában, de nem tudják ennek okát.

A cég közölte, hogy a felhasználók és a partnerek kiszolgálása zavartalan. A Group IB kibertámadások észlelésével és megakadályozásával, az interneten elérhető szellemi tulajdon védelmével foglalkozik. Az egyik vezető orosz kiberbiztonsági vállalat, amelynek kliensei között hazai és külföldi bankok, energiaipari és távközlési cégek vannak, de az Interpol nemzetközi rendőri szervezet is igénybe veszi a szolgáltatásait.

Oroszországban tizenkettőtől húsz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható a hazaárulás büntette.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

K&H: érkezik a Garmin Pay

pén okt 1 , 2021
ShareTweetPinShareSzeptember végétől a Garmin Pay okosórás fizetési megoldást is elérhetővé teszi a K&H az ügyfelei számára. A Garmin okosórákba a legismertebb – Mastercard, Maestro – kártyákat lehet digitalizálni, ezt követően a telefonra telepített Garmin Connecttel használhatóak NFC-s fizetésre, azonban fizetéshez elegendő az óra, a telefonnak nem kell a felhasználónál lennie. […]
Németh Balázs K&H

És még ez is...