T-Mobile: villámnet a metróban

metroA Magyar Telekom júliusban megkezdte mobilinternet-hálózatának modernizációját a budapesti metró vonalain is. A felújítás és a cellák bekapcsolása szakaszosan történik, így a T-Mobile ügyfelei számára fokozatosan válik elérhetővé a korábbinál lényegesen gyorsabb 3G/HSPA+ alapú mobilinternet szolgáltatás. A modernizáció az M3 vonalon kezdődött, itt a Kálvin tér és a Lehel tér állomások között már be is fejeződött a régi technológia újabbra cserélése. A második fázisban az M1 vonalán modernizálták a hálózatot, s ennek eredményeképpen jelenleg már 3G-vel mobilnetezhetnek a T-Mobile ügyfelei a budapesti M1 metróvonal teljes hosszán és az M3 belvárosi szakaszán.

A tervek szerint őszre befejeződik a teljes M1/M2/M3 metróhálózat lefedése. A 3G/HSPA+ lefedettség kiterjesztése mellett a 4G/LTE hálózat fejlesztése is zajlik. A T-Mobile a nyár során Budapest agglomerációjába is elviszi az új generációs, 4G/LTE alapú mobilinternet szolgáltatást, és folytatódik Budapest lefedése is. Jelenleg kültéren Budapest lakosságának 98 százaléka, beltéren 73 százaléka számára elérhető a 4G/LTE szolgáltatás, a vidéki városok közül pedig már Siófok, Keszthely, Hévíz, Debrecen, Győr, Kecskemét és Szombathely városok nagy részén is.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

SUSE Linuxon is az SHI felhőszolgáltatása

sze aug 8 , 2012
ShareTweetPinShare  A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server lett az elsődleges Linux-alapú operációs rendszer az  SHI Cloud szolgáltatásként kínált infrastruktúra (IaaS) megoldásban. Az SHI Cloud az egyesült államokbeli SHI International új generációs, informatikai szervezetek számára kialakított szolgáltatása. A SUSE Linux Enterprise Server rendszert bármely […]
felhő

És még ez is...