Folytatódik a HTTP Alapítvány digitális képzési programja

tanárNégyszáz tanár és 1120 munkanélküli és karrierváltó képzése valósulhat meg a HTTP Alapítvány ingyenes tréningjein. A program immár harmadik alkalommal nyerte el a Microsoft Skills for Employability támogatását. Tavaly 1500 informatikai tanár vett részt a szervezet képzésein. A most induló képzéseken több más mellett a mesterséges intelligenciáról, a kiberbiztonságról, a virtualizációról, a dolgok internetéről és az Azure felhőplatform kezeléséről tanulhatnak a résztvevők.

„Az elmúlt évben ismét bebizonyosodott, hogy a digitális tudásra nagy szükség van ahhoz, hogy a nehéz helyzetbe került emberek boldogulni tudjanak. Az informatika tanárok képzése és támogatása nagyon jó befektetés, hiszen velük és rajtuk keresztül nagyon sok embernek tudunk segíteni. A Microsoft mostani támogatásának köszönhetően még szélesebb kör számára tehetjük elérhetővé a munkaerőpiacon nélkülözhetetlen modern technológiai ismereteket” – jelentette ki Sisák Zoltán, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Gyorsult a kínai távközlési szektor bevételének növekedése az első negyedévben

csü ápr 29 , 2021
Gyorsult a kínai távközlési szektor bevételének növekedése az első negyedévben – adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség a kínai ipari és informatikai minisztérium által közölt adatokra hivatkozva. Az iparág összbevétele éves összevetésben 6,5 százalékkal 360,1 milliárd jüanra (55,46 milliárd dollár) nőtt az év első három hónapjában. Ez 4,7 százalékponttal […]
kínai jüan, Mao arckép

És még ez is...