CNC tanműhelyt és mechatronika szaktermet alkítottak ki Gyergyószentmiklósban

Számítógép vezérlésű (CNC) szerszámgépekkel felszerelt tanműhelyt és mechatronika szaktermet adtak át a gyergyószentmiklósi Fogarassy Mihály Szakközépiskolában. A berendezéseket magyar állami támogatással vásárolhatta meg a gyergyószentmiklósi tanintézet. A 2015-ben elindított szakképzés éve programjai az ezt követő években is folytatódtak, a szakközépiskola a tavalyi keretből pályázott és nyert 3,4 millió forintot a mechatronika szaktanterem felszereltségének a javítására, és kilencmillió forintot a CNC gépekre.

Az elmúlt években összesen 1,2 milliárd forintot fordított a magyar kormány a szakképző intézmények felszerelésére szerte a Kárpát-medencében, ebből 145 tanműhelyt és tangazdaságot létesítettek. A forrásból Erdélybe 430 millió forint jutott, amelyből több mint negyven szakképző intézményt támogattak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Tenger pénzt fordítanak infrastruktúra-fejlesztésre a németek

csü nov 29 , 2018
Minden korábbinál magasabb összeget, a kiadási és a bevételi oldalon egyaránt 356,4 milliárd eurót (116 ezer milliárd forint) előirányzó szövetségi költségvetést fogadott el pénteken a német szövetségi parlament (Bundestag). A kiadások és a bevételek csaknem 13 milliárd euróval növekednek az idei 343,6 milliárd euróhoz képest. Ez az első alkalom, hogy […]

Friss, ropogós