Már megint tudományfesztivál és robotprogramozási verseny lesz Debrecenben

Második alkalommal rendezik meg Debrecenben a Science No Fiction Tudományfesztivált, és annak részeként a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelynek február 4-én és 5-én a Kölcsey központ ad otthont.

Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. (NI) ügyvezetője, az NI Virtuális Műszerezésért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: cégük azért kapta meg a verseny rendezési jogát, mert évek óta eredményesen vesz részt a First Lego League versenysorozat szervezésében, és egyre sikeresebb a vállalat 2009 óta működő mentorprogramja, amely a robotprogramozást és a természettudományos gondolkodást segíti. A Science No Fiction Tudományfesztivál elsődleges célja is a természettudományok, a műszaki és informatikai területek iránti érdeklődés felkeltése. Ez az esemény a jövőről szól, mert a ma diákjai lesznek a jövő innovátorai.

A tudományfesztivál keretében február 5-én rendezik meg a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelyen hat ország legsikeresebb középiskolás csapatai mérik össze felkészültségüket és kreativitásukat. Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária és Oroszország legjobbjai mellett a magyar versenyzők is bemutatják, hogyan tudnak legórobotot építeni, miképpen tudják azt programozni, de számot adnak a témával kapcsolatos kutatómunkájukról is a debreceni Kölcsey központban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.