Már megint tudományfesztivál és robotprogramozási verseny lesz Debrecenben

Második alkalommal rendezik meg Debrecenben a Science No Fiction Tudományfesztivált, és annak részeként a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelynek február 4-én és 5-én a Kölcsey központ ad otthont.

Ábrahám László, a National Instruments Hungary Kft. (NI) ügyvezetője, az NI Virtuális Műszerezésért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: cégük azért kapta meg a verseny rendezési jogát, mert évek óta eredményesen vesz részt a First Lego League versenysorozat szervezésében, és egyre sikeresebb a vállalat 2009 óta működő mentorprogramja, amely a robotprogramozást és a természettudományos gondolkodást segíti. A Science No Fiction Tudományfesztivál elsődleges célja is a természettudományok, a műszaki és informatikai területek iránti érdeklődés felkeltése. Ez az esemény a jövőről szól, mert a ma diákjai lesznek a jövő innovátorai.

A tudományfesztivál keretében február 5-én rendezik meg a First Lego League nemzetközi robotprogramozási versenysorozat kelet-európai elődöntőjét, amelyen hat ország legsikeresebb középiskolás csapatai mérik össze felkészültségüket és kreativitásukat. Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária és Oroszország legjobbjai mellett a magyar versenyzők is bemutatják, hogyan tudnak legórobotot építeni, miképpen tudják azt programozni, de számot adnak a témával kapcsolatos kutatómunkájukról is a debreceni Kölcsey központban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Telefontolvaj-párost keres a rendőrség

hét jan 30 , 2017
Keresi a rendőrség a képeken látható tolvajokat, akik mobiltelefonokat tulajdonítottak el egy üzletből. Két, eddig ismeretlen férfi 2017. január 15-én 17 óra körül bement egy Budapest XXII. kerületi bevásárlóközpont egyik telefonboltjába, ahonnan elloptak két mobiltelefont. Az üzlet biztonsági kamerája képeket készített róluk. Az egyik elkövető 20-25 év körüli, körülbelül 170-175 […]