Közép-Európai Informatikai Diákolimpia: nem sikerült aranyat nyerni a magyar csapatnak

A magyar diákok egy ezüst- és két bronzérmet szereztek a Közép-Európai Informatikai Diákolimpián (CEOI), amelyen tizenhárom ország ötvenöt, húsz évesnél fiatalabb diákja vett részt Nagykanizsán.

A magyar csapat tagjai közül ezüstérmet harcolt ki Tóth Gellért, az Óbudai Árpád Gimnázium tanulója, bronzérmet érdemelt Szabó Kornél, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Szente Péter, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja – közölték a szervezők. A diákolimpia négy aranyérmét Tomasz Nowak (Lengyelország), Marcin Martowicz (Lengyelország), Jirí Kalvoda (Cseh Köztársaság) és Dorijan Lendvaj (Horvátország) érdemelte ki. Tíz versenyző ezüst-, 14 versenyző bronzérmet kapott. A péntek délután zárult CEOI 2020-on résztvevő középiskolások két, öt-öt órán át zajló versenynapon mérték össze versenyprogramozási ismereteiket három-három feladat önálló megoldásával. Ezek olyan emelt szintű algoritmusok kreatív alkalmazását igénylő feladatok, amelyek megoldása még egy végzős informatika szakos egyetemista számára is komoly kihívást jelentenének. A feladatok nem hétköznapi kódolási ismereteket, hanem komplex algoritmikus gondolkodást igényelnek a versenyzőktől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elindítja kereskedelmi 5G szolgáltatását a spanyol Telefonica távközlési vállalat

sze szept 2 , 2020
A spanyol Telefonica távközlési vállalat bejelentette kedden, hogy elindítja ötödik generációs (5G) telekommunikációs szolgáltatását. Az óriáscég tájékoztatása szerint év végéig, azaz négy hónapon belül a spanyol lakosság 75 százaléka számára elérhetővé válhat a nagyobb sávszélességet és gyorsaságot biztosító rendszer. A terjeszkedést a legnagyobb városokban, Madridban, Barcelonában és Valenciában kezdik, majd […]
5G, internet