Majdnem duplájára nőtt a 4iG nyeresége tavaly

Orban (üzelti ügyekkel nem foglalkozó) Viktor és Armin Papperger a Rheinmetall elnöke

Tavaly 6,35 milliárd forint adózott eredménnyel zárt a 4iG Nyrt., ami csaknem 85 százalékos növekedés 2020-hoz képest.

A nem auditált beszámoló szerint a csaknem 93 milliárd forintos nettó árbevétel több mint 62 százalékos, a 7,24 milliárd forintos üzleti eredmény 72 százalékos bővülés éves összevetésben. Az egy részvényre jutó EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) csaknem 117 százalékkal emelkedve 117 forintra nőtt, a 88,1 milliárd forintos piaci kapitalizáció 47,43 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A vezetői összefoglaló az adatok alapján a növekedés éveként értékelte a tavalyit. A 4iG a térség telekommunikációs piacán meghatározó piaci érdekeltségekkel rendelkezhet, az infokommunikációban pedig a vezető nagyvállalatok közé léphet a folyamatban lévő tranzakciók lezárásával.

Ezek finanszírozására rekordértékű kötvényt bocsátottak ki a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában. A cég leányvállalatai már most jelentős mértékben járulnak hozzá a vállalati eredményekhez. A következő időszak legfontosabb céljai közül kiemelték a megszerzett cégek gyors integrációját, valamint a pozíciók erősítését az infokommunikációs piacon. A stratégiai területnek tekintett telekommunikációtól és távközléstől szintén a nagyobb árbevételt remélik, a Rheinmetall AG-vel kiépített együttműködés ugyancsak hozzájárulhat a növekedési stratégiájához. A német védelmi- és járműipari vállalat márciusban válhat a 4iG legnagyobb nemzetközi befektetőjévé, miután részvényvásárlással és tőkeemeléssel 25,1 százalékos tulajdonrészhez jut.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Orosz agresszió: Elmaradhat az európai marsjáró útnak indítása

sze márc 2 , 2022
„Nagyon valószínűtlen”, hogy a tervezettnek megfelelően útnak indítanák a brit építésű marsjárót – jelentette be az Európai Űrügynökség (ESA). Az orosz űrhivatallal közös európai űrmisszió az Ukrajnában folyó háború miatt került veszélybe. A Rosalind Franklin marsjárót szeptemberben akarták elindítani egy orosz űrrakétával. A marsi élet jelei után kutató űrrobot a […]
Rosalind Franklin marsjáró

És még ez is...