Magyar Telekom: az osztalék kifizetése június 2-án kezdődik

Magyar TelekomA Magyar Telekom igazgatóságának döntése alapján a társaság a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet ki, az osztalékfizetés első napja június 2-a – közölte a társaság.

A Magyar Telekom a koronavírus-járvány miatt az éves rendes közgyűlését személyes részvétellel nem tarthatta meg, a közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben a társaság igazgatósága döntött a pénteki ülésén. Az igazgatóság 46,317 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2020. évi konszolidált éves beszámolóját, valamint 41,552 milliárd forint adózott eredménnyel elfogadta a társaság IFRS szerint elkészített 2020. évi egyedi éves beszámolóját. Az igazgatóság arról is döntött, hogy a részvényeseknek 15,311 milliárd forint osztalékot fizet a társaság az egyedi éves beszámoló szerinti 41,552 milliárd forint adózott eredményből, amelynek a fennmaradó részét, 26,240 milliárd forintot az eredménytartalékba helyezik. Az osztalék kifizetésének első napja június 2. Az osztalékot a társaság megbízása alapján a KELER Zrt. fizeti ki. A közleményben felhívták a figyelmet, hogy amennyiben a szavazatok legalább egy százalékával rendelkező részvényesek május 16-áig az osztalékfizetésről szóló döntés utólagos jóváhagyása céljából kezdeményezik a közgyűlés összehívását, akkor az osztalék kifizetésére csak a közgyűlés általi utólagos jóváhagyást követően kerülhet sor. Az igazgatóság döntött Magyar Telekom törzsrészvények vásárlására szóló felhatalmazásról a tőzsdén keresztül vagy tőzsdén kívüli kereskedésben, amely a döntéstől számított 18 hónapos időtartamra vonatkozik. A felhatalmazás célja a Magyar Telekom 2021-re szóló részvényesi javadalmazási programjának megvalósítása, valamint részvényalapú ösztönzési rendszerek működtetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem aprózta el a kötvénykibocsátást a kínai Tencent

vas ápr 18 , 2021
Kevesebb mint egy éven belül második jelentős kötvénykibocsátását hajtotta végre a Tencent kínai technológiai óriásvállalat, ezúttal 4,15 milliárd dollár értékben – derült ki a vállalat hongkongi tőzsdének megküldött közleményéből. A Tencent tíz éves lejáratra 500 millió dollárt, húsz éves lejáratra 900 millió dollárt, harminc éves lejáratra 1,75 milliárd dollárt, negyven […]