Taylor Swifttől még az Apple is megrettent

Taylor-SwiftTaylor Swift amerikai popsztár nyílt levelének hatására az Apple módosította új zenei szolgáltatása, az Apple Music üzleti modelljét: az eredeti tervekkel ellentétben mégis fizetnek a művészeknek már a szolgáltatás három hónapos ingyenes próbaidőszakában is. A 25 éves amerikai énekesnő vasárnapi levelében kijelenti: nem tartja méltányosnak, hogy az Apple három hónapig ingyen használja a zenészek alkotásait. “Mi sem kérünk tőletek ingyen iPhone-okat, ezért ti se várjátok el tőlünk, hogy fizetség nélkül bocsássuk rendelkezésetekre a zenénket” — érvelt Swift.

Az énekesnő levelére Eddy Cue, az Apple illetékes vezetője hétfőn a Twitteren reagált. Üzenetében méltatja Swift határozott kiállását és azt írja: megváltoztatják döntésüket, azaz a művészeknek már az első három, felhasználók számára ingyenes hónapban is fizetnek majd. Cue a Billboard magazinnak később elmondta: az eredeti tervek szerint az első három hónap kiesését egy magasabb jogdíjjal kompenzálták volna a művészeknek, mivel azonban Swiften kívül is sok zenész jelezte elégedetlenségét, végül úgy döntöttek, hogy már az első három hónapban fizetnek és a későbbi jogdíjakat is a magasabb szinten hagyják.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Moziélmény a nappaliban

ked jún 23 , 2015
Újabb taggal bővült az LG Electronics (LG) Minibeam projektorcsaládja. A Minibeam Nano (PV150G modell) az LG eddigi legkisebb, legkönnyebb és legversenyképesebb árú kivetítője. Az ultra kisméretű PV150G modell 270 gramm tömegű, nem nehezebb, mint egy kisebb, papírfedelű könyv, ennek ellenére számos érdekes funkciót tartalmaz: többek között például az okostelefonok vagy […]