Magyar befektetők a bukaresti MI cég 8,5 millió dolláros tőkeemelésében

dollárMagyar befektetők, a PortfoLion Capital Partners és a DayOne Capital is részt vett a bukaresti székhelyű FLOWX.AI mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó társaság nyolc és fél millió dolláros feltőkésítésében.

A közleményben kiemelték: ez az idei év egyik legnagyobb európai “magvető befektetése”, amelyet több sikeres vállalkozó angyalbefektetőként is támogat. A cég a bevont tőkét európai és tengerentúli terjeszkedésre fogja felhasználni, emellett folytatja a mesterséges intelligencia és gépi tanulás széleskörűbb használatához szükséges technológiai fejlesztéseket. Pozsonyi Gábor, a PortfoLion partnere szerint a bukaresti társaság világszinten is meghatározó szereplővé válhat a banki digitalizáció területén. Simó György, a DayOne Capital ügyvezető partnere hozzátette: a cég platformja lehetővé teszi a pénzintézetek számára, hogy új termékeket építsenek a meglévő infrastruktúrájukra, nagyságrendekkel javítva a szolgáltatásuk sebességét. A FLOWX.AI nevű céget 2020 végén alapította három szakember, akik korábban a Qualitance nevű, globális nagyvállalatokat kiszolgáló digitális tanácsadó cég vezetőiként dolgoztak együtt. A vállalkozásuk bankok és egyéb pénzügyi intézmények elavult it-rendszereinek gyors és hatékony digitalizációját segíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Élettudományi virtuális oktatási rendszert fejleszt a Mozaik Kiadó és az SZTE

csü nov 11 , 2021
Elsősorban az ápolóképzést segítő háromdimenziós, interaktív, szimuláción alapuló VR- és e-learning platformot fejleszt a Mozaik Kiadó Kft. a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karával együttműködve – jelentette be a szegedi vállalkozás. A közlemény szerint a 630 millió forint összköltségű, 2024 őszéig tartó projekt során a legkorszerűbb it-megoldások segítségével hoznak […]
iskola osztály

És még ez is...