London növeli Ukrajna kibervédelméhez adott támogatását

Brit KormányA brit kormány jelentősen növeli a létfontosságú ukrán infrastrukturális és egyéb létesítmények kibervédelméhez nyújtott pénzügyi támogatását.

A Downing Street vasárnapi tájékoztatása szerint a program célja az, hogy Ukrajna képessé váljon a kritikus jelentőségű létesítményei elleni orosz kibertámadások észlelésére és elhárítására, valamint gyors válaszlépések megtételére ilyen jellegű támadások esetén. A londoni miniszterelnöki hivatal ismertetése szerint a két évre szóló fejlesztési program 25 millió fontig (11 milliárd forintig) terjedő pénzügyi támogatást tartalmaz. Az összegből 16 millió fontot a brit kormány finanszíroz, a fennmaradó további kilenc millió font hozzájárulást a tervek szerint Nagy-Britannia szövetségesei adják.

A Downing Street vasárnapi tájékoztatásához fűzött nyilatkozatában Rishi Sunak brit miniszterelnök hangsúlyozta: az Ukrajna elleni orosz támadás nem korlátozódik a szárazföldi invázióra, Oroszország kísérleteket tesz az ukrán lakosságnak alapvető fontosságú szolgáltatásokat nyújtó ukrajnai kiberinfrastruktúra, köztük a bankok és az energiaellátó hálózatok elleni támadásokra is. Sunak szerint Ukrajna már eddig is számos olyan kibertámadást elhárított, amelyeket az orosz fegyveres erők kíséreltek meg egyebek mellett adatmegsemmisítésre (wiperware), valamint fedett kémműveletek végrehajtására kidolgozott szoftverekkel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A betegek életminősége kardinális jelentőségű!

hét jún 19 , 2023
Betegnek lenni soha nem jó. Még ha a legkisebb szezonális vírusról is van szó, jócskán meg tud kínozni minket, nem beszélve a komolyabb, daganatos megbetegedésekről, amelyek nem csupán testileg, de lelkileg is hazavágják az embert. Éppen ezért az orvoslás feladata nem csupán abban merül ki, hogy megszüntesse a tüneteket, felszámolja […]
marryjane.hu

És még ez is...