Már nem magyar társaság a Green Fox Academy többségi tulajdonosa

Green Fox AcademySzlovák tőkebefektetés segítségével terjeszkedhet külföldön a magyar alapítású Green Fox Academy – közölte az informatikai képzéseket szervező vállalkozás.

A Green Fox Academy fejlődését a Sandberg Capital többségi tulajdonosként és stratégiai partnerként támogatja – írták. A vállalkozás a közlemény szerint olyan befektetőt keresett, amely nem csupán a regionális terjeszkedés pénzügyi hátterét biztosítja, de maga is elkötelezett az oktatási innovációk iránt. Hangsúlyozták, hogy a szlovák társaság több más terület mellett főképp oktatásban és az informatikában érdekelt kelet- és közép-európai cégekhez társul befektetőként. A Green Fox Academy az informatikai készségek felértékelődése miatt reméli, hogy folytathatja a terjeszkedést. Szerintük a hagyományos oktatási rendszer nem tud lépést tartani a munkaerőpiac igényeivel, ezért egyre inkább szükség lesz képzéseket szervező vállalkozásokra. Az alapításuk óta eltelt csaknem hét évben a kurzusaikon több mint négyezren vettek részt, a Green Fox Academy a maga területén Szlovákiában és Csehországban is piacvezető lett – tették hozzá. A vállalkozás a közlemény szerint több befektetéshez is jutott már. Egyikük máig tulajdonos, míg a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. és az Impact Ventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. már eladta a részesedését. Csehországban 2018 óta, Szlovákiában 2021 óta szerveznek képzéseket, mindkét országban nyereségesek.

A Green Fox Academy Kft. 2020-ban 517,8 millió forint, 2021-ben pedig 901,5 millió forint árbevételt ért el Magyarországon. Eredménye 2020-ban mínusz 61,1 millió forint volt, 2021-et azonban már 208,2 millió forint nyereséggel zárta. Tavaly a csehországi és a szlovákiai árbevétel 250 millió forint volt. Idén a társaság a három országra 1,5 milliárd forintot meghaladó árbevétellel számol, amelynek csaknem felét már a cseh és szlovák operációk adják. A Green Fox Academy csapatának létszáma (alkalmazottakkal, mentorokkal együtt) 113.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ki gondolná? A neandervölgyi emberek kis, szoros kötelékű hordákban élhettek

sze okt 26 , 2022
ShareTweetPinShareEgy új tanulmány szerint a neandervölgyiek kis, szoros kötelékű közösségeket alkottak. A kutatók, köztük az idei orvosi-élettani Nobel-díjas Svante Pääbo, a mintegy ötvenezer éve a mai Szibéria területén élt neandervölgyi emberek DNS-ének vizsgálatából vontak le következtetéseket az ősi családok dinamikájáról. Tizenhárom neandervölgyi férfi, nő és gyermek DNS-ét elemezték, és összefüggő […]
DNS

És még ez is...