Élettudományi virtuális oktatási rendszert fejleszt a Mozaik Kiadó és az SZTE

iskola osztályElsősorban az ápolóképzést segítő háromdimenziós, interaktív, szimuláción alapuló VR- és e-learning platformot fejleszt a Mozaik Kiadó Kft. a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karával együttműködve – jelentette be a szegedi vállalkozás.

A közlemény szerint a 630 millió forint összköltségű, 2024 őszéig tartó projekt során a legkorszerűbb it-megoldások segítségével hoznak létre hiánypótló, tömegesen elérhető, speciális szimulációs és tanulási környezetet ápolójelöltek és ápolók számára. Ennek megvalósításához a cég egy kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatására kiírt pályázatán 418 millió forintot nyert el. A projekt legfőbb hozzáadott értéke az, hogy az elméleti tananyag elsajátítása és az embereknek nyújtott közvetlen segítség között hoz létre élethű szimulációs fázist és e-learning rendszert, amely a beteggel való tényleges találkozáskor már készségszintű, alkalmazható tudást biztosít. A fejlesztés célja, hogy virtuális környezetben szimulálja azokat a körülményeket és eseményeket, amelyeket a tanulóknak tudniuk kell kezelni, megoldani, átlátni, ahogyan azt majd a mindennapi munkájuk során is tenniük kell. Az elméleti tudás és gyakorlati képességek speciális összekapcsolásával a globális ápolóképzés új korszakát nyitja meg. Az e-learning rendszer elemei olyan korszerű digitális tananyagok, 3D-animációk, videók és élethű VR-szimulációs gyakorlati tér, amelyek az anatómia, az élettan, a fizioterápia, az ápolástan, a preventív egészségügyi gondozás tudományterületeinek tananyagát dolgozzák fel. A magas szakmai színvonalú elméleti és gyakorlati anyagok koherens, komplex, felhasználóbarát digitális platformmá állnak össze.

Az 1990 óta működő Mozaik Kiadó Kft. Magyarország meghatározó tankönyvkiadója, amely folyamatosan fejleszti digitális kiadványait és oktatást segítő alkalmazásait. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a magyar magántulajdonban álló, 76 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás tavalyi értékesítésből származó nettó árbevétele 1,942 milliárd forint volt, ami 41 százalékkal haladta meg a 2019-est. Az árbevétel csaknem 43 százaléka származott exportból. A vállalkozás tavaly – a 2019-eshez képest csaknem háromszorosára – 842 millió forintra növelte adózott eredményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ideje volt már: vezetéstámogató rendszert tesztel a BKV

csü nov 11 , 2021
Vezetéstámogató rendszert tesztel a BKV a közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében – közölte a társaság. A BKV közleménye szerint a Siemens Mobility jelenlegi, villamosokra specializált vezetéstámogató rendszere, az STA (Siemens Tram Assistant) a járművezető munkáját segíti azzal, hogy felismeri a kockázatos forgalmi szituációkat, ezekről pedig figyelmeztetést is ad. A technológia “mérsékelheti […]
villamos