Utolérhetjük Romániát

Internet, adsl, router, internetLecsúszott az ország a leggyorsabb internettel rendelkező államok élmezőnyéből. Mármint Románia. 2010-ben még ugyanis Romániában működött a leggyorsabban a világháló Európa szerte, a világranglistán pedig a negyedik helyet foglalta el az ország. Az elmúlt év végén Romábia még a kilencedik volt a világon, európai összehasonlításban pedig az ötödikek. Az amerikai Akamai frissen közétett felmérése szerint mostanra világviszonylatban a 13. helyre esett vissza Románia, az európai országok között pedig a nyolcadik helyet foglalják el a magunk átlagos 6,6 Mbps sebességével.

Európában a hollandiai lakosok szörfölhetnek a leggyorsabban (8,8 Mbps), őket követik a svájciak (8,1 Mbps), az írek (7,3 Mbps), a csehek és a belgák (7,1 Mbps), majd Finnország és Dánia következik 6,9, illetve 6,7 Mbps-mal. A világ átlag internetsebessége 14 százalékkal nőtt az első negyedévben 2011 utolsó három hónapjához viszonyítva, és 25 százalékos növekedést produkált a tavalyi év hasonló időszakához képest, elérve a 2,6 Mbps-os átlagot. A világranglistán az első helyet Dél-Korea foglalja el 15,7 Mbps-mal, őt követi Japán 10,9 Mbps-os gyorsasággal, majd Hong Kong 9,3 Mbps-mal, és Hollandia, illetve Lettország 8,8 Mbps-mal — írja a mediafax nyomán a transindex.ro. Magyarország a középmezőny élén található, 5,629 Mbps-os átlagsebességgel.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kétszázez eurós bírság egy Facebook-felhívásért

hét aug 13 , 2012
ShareTweetPinShare  Egy konstanzi fürdőben tartott bulira szóló Facebook-meghívás miatt 227 052 euró kártérítési összeget kell fizetnie egy német diáknak — írja az MTI. A július eleji bulira a meghívás tizenkétezer emberhez jutott el, a város azonban betiltotta a rendezvényt. A bulit ennek ellenére megrendezték, ám az rongálásokkal, személyi sérüléssel, sőt […]
ZX-81

És még ez is...