Magyar Nobel-díjas a Sasfészekben

Orbán Viktor miniszterelnök (j2), valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter (j), Csák János kulturális és innovációs miniszter (j3) és Palkovics László, az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója (b2, háttal) tudománypolitikai megbeszélést folytat Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikussalOrbán Viktor és a kormány két tagja, plusz Palkovics László tudománypolitikai megbeszélést folytatott Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikussal a Sasfészekben (Értsd Miniszterelnökség a várban. A szerk megj.).

A tárgyaláson a világhírű magyar tudós által vezetett Molekuláris- Ujjlenyomat Kutató Központ (CMF) 2030-ig tartó stratégiai céljainak megvalósításához szükséges intézkedéseket tekintették át. Az egyeztetés alapján véglegesíti a kormány azt az előterjesztését, mely a kutatások további kormányzati támogatását célozza – olvasható a közleményben.

Honlapja szerint a CMF kutatásait egy cél vezérli: az emberi egészség monitorozása olyan módon, hogy a vérplazma molekuláris összetételében bekövetkező legapróbb változásokat a legmodernebb ultrarövid impulzusú lézertechnológiával vizsgálják. Céljuk, hogy az infravörös molekuláris ujjlenyomat a következő generációs molekuláris diagnosztika egyik sarokköve legyen, új utat nyitva a lakosság egészségének átfogó vizsgálatára.

-szerk-Vélemény
Hogy az N7 Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Holding Zrt. vezérigazgatója, a gépészmérnök Palkovics mit keresett a megbeszélésen, az számunkra rejtély. Mondjuk, ha tudománypolitikai szakértőként csak Palkovicsra számíthat „Európa erős embere”, az nagyon nagy bajt jelez… (-szerk-)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meglepő, hogy mit szeretnek a diákok az idegennyelv-órán használni

pén okt 27 , 2023
ShareTweetPinShareEgy, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából készített kutatásban nyelvtanárokat és felső tagozatos általános iskolásokat kérdeztek az online nyelvtanulásról. Az NMHH kutatása szerint a válaszadók negyede még mindig a hagyományos környezetben megtartott órákat kedveli jobban. Emellett már megjelenik a digitalizáció iránti nyitottság is: a válaszadó diákok 55 százaléka […]
iskola osztály

És még ez is...