Lovászt beválasztották az ERC Tudományos Tanácsába

Lovász LászlóAz Európai Bizottság (EB) március 1-jén három új tagot nevezett ki a legfőbb európai tudományos szervezet, az Európai Kutatási Tanács (European Research Council, ERC) irányító testületébe, a Tudományos Tanácsba (Scientific Council), köztük Lovász László matematikust, a Magyar Tudományos Akadémia korábbi elnökét. Az EB a három tudóst négy évre nevezte ki olyan tagok helyére, akiknek lejárt a megbízatásuk. Az új tagok Lovász mellett Chryssa Kouveliotou asztrofizikus, az amerikai George Washington Egyetem professzora és Giovanni Sartor, a Bolognai Egyetem jogiinformatika-professzora.

Az Európai Unió által 2007-ben létrehozott ERC a legkiválóbb felfedező kutatások támogatása terén a legjelentősebb európai kutatásfinanszírozó szervezet. Az ERC vezetését egy független irányító testület, a Tudományos Tanács látja el. A kiemelkedő tudósokból álló, 22 tagú testület fő feladata, hogy meghatározza az ERC stratégiáját, és gondoskodjon a pályázatértékelő szakértők kiválasztásáról. A testület üléseit az ERC elnöke vezeti. 2021. november 1-jétől az ERC elnöke Maria Leptin. Az EU “Horizont Európa” keretprogramjának részeként az ERC 2021 és 2027 között 16 milliárd eurót meghaladó összegű költségvetéssel gazdálkodhat.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Csomagválogató szállítópálya nélkül adták át a Magyar Posta tatabányai logisztikai központját

vas márc 6 , 2022
 Átadták a tatabányai ipari parkban a Magyar Posta Zrt. új logisztikai központját, ahonnan 52 település százezer címére kézbesítik a csomagokat – közölte a társaság. A vállalat tájékoztatása szerint a zöldmezős beruházással épült logisztikai üzem 3200 négyzetméter belső és 8700 négyzetméter külső térrel rendelkezik. A depóban 80 embert foglalkoztatnak majd, […]
Magyar Posta

Friss, ropogós