Symantec: tényleg hülye, aki antivírust telepít az androidos készülékére? I.

androidAz it-biztonsági iparág szinte minden képviselője az Android platformban rejlő veszélyekre figyelmeztet. Ennek ellenére Adrian Ludwig, a Google Android biztonsági vezetője szerint a felhasználóknak nem szükséges antivírus- vagy más biztonsági szoftvert telepíteniük készülékeikre. A Symantec most lépésről lépésre igyekszik megcáfolni az Android biztonságosságával kapcsolatos tévhiteket. A Symantec nemrégiben készítette el Éves Internetbiztonsági jelentését (ISTR), amely szerint a mobilkártevők fő célpontja 2013-ban az Andorid platform volt.

A statisztikai eredmények változhatnak a kutatást végző cégek és az összegyűjtött információk függvényében, azonban a végeredmény mindenhol ugyanaz: a Google Android platformja valósággal vonzza a kártevőket. Ez nem váratlan, hiszen a támadók számára a mobilos környezetek vonzereje a felhasználói bázis méretében és növekedési ütemében rejlik. A kérdés, hogy szükség van-e külön védelemre az androidos eszközökön? A Symantec véleménye szerint igen. A folytatásban a Symantec szakértői megvizsgálják Adrian Ludwig, a Google Android biztonsági vezetője állításait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A PocketBook új tabletcsaládot dobott piacra

szo szept 6 , 2014
Nyakunkon a PocketBook legújabb tabletei: a SURFpad 4 család, amely három nyolcmagos processzorral ellátott, Android 4.4 KitKat OS-en futó táblagépből áll. Az új tabletek nevében egy betű jelzi méretbeli különbségüket: a SURFpad 4 S kijelzője 7, a SURFpad 4 M 7,85, míg a SURFpad 4 L 9,7 hüvelykes. A gyártó […]