Varga: a cégek digitális tudásának erősítését célzó támogatásról döntött a versenyképességi tanács

Varga Mihály pénzügyminiszterA digitális versenyképesség további javításához a vállalkozások digitális tudásában kell előrelépni, ennek erősítésére újabb támogatások létrehozásáról döntöttek – jelentette ki Varga Mihály.

A Nemzeti Versenyképességi Tanács ülésén a pénzügyminiszter kijelentett, hogy technológiai felszereltségben jelenleg minden visegrádi országot megelőz Magyarország, szélessávú internet és 5G kiépítettségben pedig a tíz legjobban teljesítő ország között szerepel. A tárcavezető közölte, hogy az ülésen döntöttek egy olyan ösztöndíjprogram létrehozásáról is, amely évente ötven tehetséges magyar diáknak tenné lehetővé, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon. Az ösztöndíj nemcsak egy-egy szemeszter elvégzését teszi majd lehetővé, hanem a diploma megszerzéséig minden, külföldi tanulmányokkal kapcsolatos költséget állna. Így ismertetése szerint többek között az egészségbiztosítást, valamint az utazási és megélhetési költséget is biztosítaná. Varga közölte: szándékaik szerint ezek a jól képzett fiatalok a gazdaság teljesítményét és innovációs képességét erősítenék azzal, hogy az első öt évben itthon vállalnak munkát. Digitális tudás és nemzetközi tudás, ezek a következő lépcsői a magyar versenyképesség javításának – összegezte a tárcavezető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hogyan fog változni kisbabád alvása az idők folyamán?

ked nov 2 , 2021
Ez minden szülő rövid, tömör kisokosa, amely segítségével nem az ismeretlen felé fognak lépkedni a kisbabával. A babák alvási rutinja egészen eltér a felnőttekétől, így nagyon fontos, hogy fel legyél arra készülve, ami vár rátok. Minden, amit csak tudni kell a babák alvásáról születésüktől kezdve féléves korig, a következőkben lesz […]
peekabooshop