Konyhablokk vagy elemes konyhabútor?

geminiduo.huAmikor a konyhabútort le szeretnénk cserélni vagy egy teljesen új lakásba költözünk és mi határozzuk meg a konyhánk dizájnját, akkor az első, amin el szoktunk gondolkodni, hogy egy komplett konyhabútor szettet vásároljunk, vagy pedig elemeiből rakjuk össze a konyhánkat tetszésünknek megfelelően.

A konyha és az étkező a lakások központi területe, a lelke. Ha a házigazdák még főzni is szeretnek, akkor mindenképp meghatározó része az ingatlannak, így nagyon fontos, hogy egyrészt funkcionalitásában, másrészt formatervezésében is passzoljon a házban lakók ízléséhez.

Ahol mindent megtalálunk egy helyen

Vegyünk egy kész konyhablokkot vagy csak szedjük össze az egyes bútorelemeket? Vetődik fel a kérdés. Bármelyik mellett tesszük le a voksunkat, a Gemini-Duo webáruház konyhablokk kínálata mellett átböngészhetjük az önálló elemes kategóriát is.

Harmadik lehetőségünk is van, ha valaki mesteremberrel szeretné megcsináltatni az egyedileg tervezett konyhabútorát. Ennek viszont több hátránya is van az egyetlen előnyével szemben, azaz, hogy másoktól teljesen eltérő, saját kialakítású konyhabútorunk születik. Egyrészt napjainkban igen nehéz megfelelő minőségben dolgozó szakembert találni, másrészt, ha sikerül is, hetek, talán hónapok, mire ránk kerül a sor, és akkor még mindig nem beszéltünk a garnitúra áráról, amely az alapanyagok árának nagymértékű függvénye.

Így ha valaki mégis csak egy asztalost szeretne felkérni a munka elvégzésére, szembe kell néznie a fentiekben említett nehézségekkel, amely miatt lehet, hogy hónapokig is elhúzódik, mire beléphet az új konyhájába.

Konyhablokkok lehetőségei

A legáltalánosabb konyhablokk, ahogy a neve is mutatja, egy készen összeállított szett, amely egy sorba rendezve tartalmazza a szükséges elemeket, azaz néhány szekrényt és a mosogatótálcát, valamint a mosogatótálca feletti páraelszívót. Lehetőség van bővíteni is ezt az alap konyhablokkot további elemekkel, illetve egy sarokrésszel, amely megkönnyíti az elpakolást a legkisebb, rejtett zugokban is.

A bővített konyhablokkok tartalmaznak még szekrényt a beépíthető hűtőnek és mosogatógépnek is, valamint egyajtós, kétajtós tárolóelemeket. Mindegyik szett valamilyen módon eltér a többitől, így érdemes végigböngészni az összes nekünk tetsző összeállítást. Mi választhatjuk ki, hogy balos vagy jobbos legyen.

Ha az elemes bútorok mellett döntünk

Az elemeiben külön kapható bútorok esetében megvan a lehetőségünk, hogy mi állítsuk össze a konyhánkat, de számolnunk kell vele, hogy sokkal több időt vesz igénybe, és a munkálatokhoz is több segítséget kell keresnünk. Cserébe viszont egy teljesen saját ötlet alapján kivitelezett garnitúránk lesz, gyorsan elérhető és összerakható elemekből.

Elemes bútorra esik a választás akkor is, amikor egyedi az alaprajza a konyhának, több nyílászáró is található benne, és bármennyire is variálhatóak a konyhablokkok, nem tudjuk a mi konyhánkhoz igazítani. Ilyenkor jól jöhet a segítség és a Gemini-Duo munkatársai készségesen állnak rendelkezésünkre.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Irodai catering az olajozottabb munkanapok érdekében

sze máj 10 , 2023
A cateringszolgáltatások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban is. Ennek fő oka az, hogy ez a kényelmi szolgáltatás lehetővé teszi azokban az irodákban is a gyors, helyben történő étkezést, ahol sem színvonalas büfé, sem étterem nem áll rendelkezésre. De lássuk, milyen további lehetőségek rejlenek még ebben a szolgáltatásban a céges mindennapokra! […]
ordit.hu

És még ez is...