A KSH szerint élesedik a verseny a távközlésben

telefonA mobiltelefon-előfizetések száma a múlt év végén 11,865 millió volt, 29 ezerrel nőtt a negyedik negyedévben és 69 ezerrel volt több az egy évvel korábbinál – közölte a távközlés és az internet alakulásáról kiadott legfrissebb jelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2015-ben a mobiltelefon-előfizetők száma folyamatosan emelkedett annak ellenére, hogy a mobilpiac egyre inkább telített. Az éles versenyt bizonyítja, hogy a szolgáltatók már nemcsak az új ügyfelek, hanem a versenytársak előfizetőinek megszerzésére törekszenek – tette hozzá elemzésében a KSH. Az új ügyfelek mellett a régi feltöltőkártyás ügyfelek egy része is átvált szerződéses csomagra, ami megmutatkozik havidíjas előfizetések számának folyamatos emelkedésében és a feltöltőkártyás előfizetések csökkenésében.

A mobiltelefonokról kezdeményezett hívások száma továbbra is meghaladta a kétmilliárdot, bár 4,6 százalékkal csökkent az előző negyedévhez képest, de a hívások időtartama 2,5 százalékkal meghaladta a harmadik negyedévit és 6,0 százalékkal hosszabb volt az egy évvel korábbinál. Ezzel az összes telefonbeszélgetés 80 százaléka már mobilon zajlott. A vezetékes hálózatból indított hívások száma a tavalyi negyedik negyedévében 11, időtartama pedig 5,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakával összevetve. A gyakran díjmentes hálózaton történő beszélgetést és jelentős ingyenes idősávot is tartalmazó csomagok elterjedése következtében az előfizetők kevesebbszer, de hosszabb ideig beszélgettek vezetékes telefonról (4,4 perc), mint mobiltelefonról (2,6 perc) — áll a hivatal elemzésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Pendrive-on terjed a lemásolhatatlan adatlopó vírus

pén márc 25 , 2016
A legújabb USB adathordozókon terjedő adatlopási módszerhez már nem szükséges internetkapcsolat és telepített program sem, csak egy fertőzött adathordozó. Az ESET szakemberi fedezték fel az USB Thief névre keresztelt kártevőt, amelynek működési mechanizmusa jelenleg komoly kihívás elé állítja a szakértőket is. Az ESET kutatói által felfedezett Win32/PSW.Stealer.NAI adatlopó trójai kártevőt […]
pendrive

És még ez is...