Badlock támadások várhatók: szinte minden vállalat érintett

sambaA Trend Micro egy rendkívül széles kört érintő Badlock sebezhetőség veszélyeire hívják fel a figyelmet. A körülbelül egy hónappal ezelőtt azonosított, Windows számítógépeket és Samba szervereket érintő hibát ugyan csak komoly előkészületek mellett tudnák kihasználni a potenciális támadók, mégis biztonsági kockázatot jelent szinte minden szervezet számára. A hiba minden Windows-számítógépet (beleértve a Windows 2003, Windows 2000 és Windows XP rendszerű gépeket) és Samba-szervert érint, ezért a támadási felület rendkívül nagynak számít. A Badlock felfedezői és a Microsoft szakemberei szerint egyelőre nem érkezett arról bejelentés, hogy kihasználták volna a sebezhetőséget, azonban hamarosan várhatóak ilyen támadások.

A Badlockot a Microsoft nem a Kritikus, csupán a Fontos sebezhetőségek közé sorolta, a kihasználhatósági indexe pedig 3, ami azt jelenti, hogy a biztonsági rés kihasználását nem tartja valószínűnek a szoftvergyártó. A Samba fejlesztőjének állásfoglalása szerint „egy közbeékelődéses támadással hozzáférhető a kliens és a szerver közötti DCERPC-forgalom, így a támadó kiadhatja magát a kliensnek, és megszerezheti ugyanazokat a jogosultságokat, mint amelyekkel a már hitelesített felhasználói fiók is rendelkezik. Ez az Active Directory-tartományvezérlők esetében jelenti a legnagyobb problémát”.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Alig nőtt az átrendeződő okostelefon-piac

pén ápr 29 , 2016
A piacok telítődése miatt alig növekedtek az okostelefon-értékesítések az első negyedévben, és új kínai márkák jelentek meg a legnagyobb öt piaci szereplő ranglistáján – derül ki az amerikai International Data Corporation (IDC) távközlési és informatikai piackutató vállalat negyedéves jelentéséből. Az idei első negyedévben 334,9 millió okostelefont értékesítettek a különböző gyártók […]