IBM: ilyen lesz a jövő I.

Az új versenytárs már egy másik iparágból jön – ezt állítja az IBM új tanulmánya, amely a legfrissebb technológiai innovációk hatását vizsgálja az iparban és az üzleti életben.

A b2b-t felváltja az e2e
A hagyományos ipar képét átformáló átalakulást az egyre szélesebb körben alkalmazott Internet of Things (IoT) rendszerek, a robotika, a 3D nyomatatás és a mesterséges intelligenciát használó kognitív számítástechnika ösztönzik. A megkérdezett ipari vállalatok háromnegyede úgy nyilatkozott, az IoT egyike azoknak a digitális technológiáknak, amelyek üzleti stratégiájukban fontos szerepet játszhatnak: 73 százalékban a digitális gyártási folyamatokat, hetven százalékban a felhő megoldásokat, 68 százalékban a kognitív számítástechnikát emelték ki a válaszadók.

Mindezek az ipar 4.0 világának technológiái, amelyben nemcsak a gyártás és fejlesztés módszerei változnak meg, hanem a piaccal, a fogyasztókkal, ügyfelekkel való kapcsolat logikája is. A fogyasztó egyre közelebb kerül a gyártóhoz, hiszen a vállalatok egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a személyre szabott felhasználói élményre, és mind többet invesztálnak a vevők véleményének, szokásainak feltárásába. Az eddig megszokott b2b, azaz business-to-business megközelítés helyett egyre inkább az e2e, azaz az everyone-to-everyone logikája mozgatja az üzleti döntéseket. Az e2e üzleti környezetben a gyártók, beszállítók, partnerek és vevők egyaránt fontos szerepet kapnak az új termékek fejlesztésben és piacra vezetésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lassan detektroros rádión is elérhető a MyTV

ked júl 18 , 2017
ShareTweetPinShareÚjabb eszközön költözik a nappalikba a Telenor online tévészolgáltatása. A Mi Boxszal kábeltévé helyett wifihálózaton keresztül lehet online televíziózni: a Telenor MyTV már 72 tévécsatorna élő műsorát tartalmazza. Az Apple-rajongók mellett már az Android TV kedvelői számára is elérhető a Telenor MyTV nagyképernyős használatát kényelmesen, plusz funkciókkal biztosító eszköz: az […]
televízió

És még ez is...