Lebukott a község „zsenije”

Online csalás miatt letartóztattak egy csarodai férfit, aki emberek százait verhette át internetes adok-veszek oldalakon. 

Az üggyel kapcsolatban tavaly először egy tolnai férfi kérte a rendőrök segítségét. A sértett egy internetes adok-veszek oldalon akart egy játékkonzolt vásárolni. Átutalta a megadott bankszámlára a kialkudott összeget, de a termék nem érkezett meg, és az eladó is elérhetetlenné vált. Röviddel ezután a sértett barátja is feljelentést tett, akit ugyanilyen módszerrel akartak megkárosítani, de ő nem utalta el előre a vételárat.

A csaló nemcsak Tolna megyei embereket vert át, hanem az ország számos pontján károsított meg embereket ugyanezzel a módszerrel. A rendőrség végül eljutott a 26 éves csarodai férfihez, aki feltehetően hosszú ideje élt abból, hogy másokat becsapott. A szekszárdi nyomozók eddig több mint negyven sértettet hallgattak ki.

A csalót a napokban fogták el és eddig 48 csalással vagy annak kísérletével gyanúsították meg. Kihallgatását követően őrizetbe vették, és a bíróság január 18-án letartóztatta. A nyomozás folytatódik, ugyanis a csaló feltehetően több száz embert verhetett át, amivel – az eddigi adatok szerint – csaknem 6,4 millió forint kárt okozott. A rendőrség a vagyonvisszaszerzés ügyében is intézkedett, vizsgálják azt is, hogy a férfi bűntársakkal vagy egyedül dolgozott — közölte a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Döntés született 5,7 milliárd forint állami támogatásról

szo jan 20 , 2024
ShareTweetPinShareDöntés született a technológiai startup cégek fejlesztését, inkubációját támogató, októberben meghirdetett Startup Factory pályázati programban. Országszerte tizenkét technológiai inkubátor kapta meg a lehetőséget arra, hogy saját tőkéjét állami forrással kiegészítve fektethessen be általa kiválasztott ígéretes startupokba és azokat a tőkejuttatás mellett üzleti tudással is támogatva segítse a piaci sikerek elérésében […]
Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM)

És még ez is...