A kiberfenyegetés valamilyen távoli veszély…

hackerA Kaspersky Lab és a B2B International közös kutatása szerint az elmúlt év során a válaszadó felhasználók közel fele szembesült idén azzal, hogy feltörték valamilyen – emailes, közösségi oldalnál lévő vagy bármilyen – online fiókját, erről a válaszadók 14 százaléka számolt be. Amellett, hogy a feltört fiókokat spam és rosszindulatú hivatkozások terjesztésére használják a kiberbűnözők, okozhatnak pénzügyi veszteségeket is. Ugyanis a felhasználók postafiókjaiban gyakran találhatók a fizetési szolgáltatók és online áruházak által regisztrációkor vagy jelszó-visszaállítási kérelem alkalmával küldött bejelentkezési információk.

A válaszadók 31 százaléka számolt be az elmúlt egy év során történt, malware-rel kapcsolatos incidensről, amelyből öt eset közül egy pénzveszteséggel járt. A rosszindulatú programok által okozott kár átlagos összege 161 dollár volt, amelyek többek között tartalmazták a fertőzés következményeinek enyhítésére fordított pénzt, az it-szakember díját és a speciális szoftver árát. „Egyes felhasználók úgy tekintenek a kiberfenyegetésekre, mint valamilyen távoli veszélyre, amely kizárólag a kibertérben képes károkat előidézni. Azonban sok online fenyegetés okoz nagyon is érzékelhető kellemetlenséget – adat- vagy pénzvesztést – a fizikai világban” — mondta Jelena Karcsenko, a Kaspersky fogyasztói termékekkel foglalkozó részlegének vezetője.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Megvannak a novemberi bűnös tízek

vas dec 28 , 2014
Az ESET több millió felhasználó visszajelzésein alapuló statisztikai rendszere szerint 2014 novemberében a következő tíz károkozó terjedt világszerte a legnagyobb számban, és volt együttesen felelős az összes fertőzés 16,39 százalékáért. A novemberi statisztikában első helyen áll a HTML/Refresh, ami már három hónapja őrzi ezt a pozíciót. Ez egy olyan trójai család, […]
vírus