Átjárható a német kormányzat informatikai rendszere

Hans-Georg-MaassenNaponta több ezer támadás éri a német kormányzat informatikai rendszereit, és egyre gyakrabban észlelhető külföldi titkosszolgálatok irányából érkező behatolási kísérlet – figyelmeztet a német alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke. Hans-Georg Maassen egy berlini informatikai biztonsági tanácskozáson tartott előadásában elmondta, hogy naponta átlagosan háromezer támadást regisztrálnak, és ezek túlnyomó többsége ugyan ártalmatlan, de aggodalomra ad okot az a naponta átlagosan öt behatolási kísérlet, amelyek külföldi hírszerző szervezeteknek, köztük az orosz és a kínai titkosszolgálatoknak tulajdoníthatók.

Ezek a támadások annyira kifinomultak, hogy a BfV, és még a szövetségi informatikai biztonsági hivatal (BSI) szakértői is igen nehezen tudják kiszűrni, és az is előfordul, hogy csak utólag veszik észre a behatolást – mondta a német belső elhárítás vezetője szerdai sajtóbeszámolók szerint. A külföldi szolgálatok érdeklődése különösen a jelentős nemzetközi találkozók, például a G20 csoport csúcsértekezlete előtti időszakban élénk. Ilyenkor számos próbálkozás történik – mondta Maassen, jellemző példának nevezve, hogy kormánytagok vagy kiemelt tanácsadók e-mailfiókjába pdf-formátumú csatolmányokkal ellátott fertőzött levelek érkeznek, látszólag valamely külföldi ország kormánya mellett dolgozó tanácsadóktól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Viszont eladó: Avnet - Lenovo együttműködés

csü nov 20 , 2014
Az Avnet Technology Solutions a Lenovo egyik hivatalos globális disztribútora lett. Az együttműködés értelmében, az Avnet a Lenovo System x (IBM x86) szervereket és a hozzájuk kapcsolódó megoldásokat értékesíti, miután az IBM System x szerver üzletága október elsején a Lenovo-hoz került. Az Avnet, az IBM legnagyobb globális x86 disztribútoraként szerzett […]
Kézfogás

Friss, ropogós