Oroszországnak 2024-re lehet internetje a világűrből

szputnyikOroszországnak 2024-re lehet internetje a világűrből, a Szfera program keretében – jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz állami űripari vállalat vezérigazgatója. Rogozin szerint jövőre hétmilliárd rubelt (folyó árfolyamon mintegy 31 milliárd forintot) fordítanak a Szfera számára létrehozandó Szkif (Internet) és a Marafon űrszerkezet repülő prototípusainak megépítésére. Az internetes Szkif műholdat 2022-ben, a tárgyak internetét közvetítő Marafont pedig 2023-ban fogják felbocsátani. A pénzeszközök második részét a 2024-ben pályára állítandó kommunikációs műholdak hordozórakétáinak megvásárlására fordítják. A műholdak biztosítása a digitalizációért felelős minisztérium, a hordozórakétáké pedig a Roszkoszmosz feladata.

Vlagyimir Putyin 2018. június 7-én egy tévéműsorban tett bejelentést a Szfera programról. Elmondta: Oroszország több mint hatszáz kommunikációs és távérzékelő műhold felbocsátását tervezi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Szoftverrel is csökkenthető a széndioxid kibocsátás

csü nov 25 , 2021
ShareTweetPinShareAz energiafelhasználás nyomon követésének új korszakát hozza el egy magyar startup, a Wenerate Kft. A Start it @K&H inkubátorban működő fenntarthatósági startup adatalapú szoftvere a cégek teljes energia-gazdálkodását képes mérni, elemezni és megtalálni azokat a beavatkozási pontokat, amelyekkel szinte azonnal CO2-csökkenést lehet elérni, akár költséges beruházások nélkül is. Ezek közé […]
széndioxid

És még ez is...