Az uniós szakminiszterek elfogadták az online tartalmak külföldi elérését biztosító jogszabályt

Elfogadták a megvásárolt online tartalomszolgáltatások Európán belüli hordozhatóságát biztosító szabályokat az uniós tagországok igazságügyi miniszterei.

Az elfogadott szabályok lehetővé teszik, hogy az állampolgárok az EU-n belül bárhol igénybe vehessék filmes, zenei, vagy egyéb szolgáltatásokra vonatkozó előfizetéseiket. “Az EU-n belül utazó európaiak nem lesznek többé elvágva a filmekre, sportközvetítésekre, zenei szolgáltatásokra, e-könyvekre vagy videojátékokra vonatkozó online szolgáltatásoktól, amelyekért otthon fizettek. A roamingdíjak felszámolása mellett ez is fontos előrelépés az egységes digitális piac megteremtése felé” – hangsúlyozta közleményében a máltai soros uniós elnökség.

Az Európai Bizottság korábban arról számolt be, hogy az új szabályok kötelezőek lesznek minden fizetős online szolgáltatóra, például az Amazonra vagy a Netflixre nézve is. A térítésmentesen kínált szolgáltatások nyújtói önkéntes alapon szintén felkínálhatják regisztrált felhasználóiknak a tartalmak hordozhatóságát. Szakértők szerint az online tartalomszolgáltatásokhoz való, határokon átnyúló hozzáférés lehetősége még kiemeltebb jelentőséget nyer a roamingdíjak 2017. június 15. utáni eltörlésével. Az új szabályok várhatóan a jövő év elején lépnek hatályba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Június közepétől vége a „számlafrásznak”

szo jún 10 , 2017
Június 15-től bárhol az Európai Unión belül, felárak nélkül lehet mobiltelefonunkról hívást kezdeményezni és fogadni, sms-t írni és internetezni. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt ígéri, hogy továbbra is kiemelten ellenőrzi a szolgáltatók roamingszabási gyakorlatát. Hogy ne lehessen visszaélni a roaminggal, a „Mobilozz úgy, mint otthon” elv alapján […]

És még ez is...