Gyermekbántalmazást ábrázoló online tartalmak terjesztőit azonosították Európában

EuropolGyermekek szexuális zaklatásával, bántalmazásával és kizsákmányolásával kapcsolatos, online elérhető tartalmak nemzetközi felkutatása során száznál is több terjesztőt és felhasználót azonosítottak Európában.

Az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezetének (Europol) tájékoztatása szerint 2019-ben indult nyomozás egy online tartalomszolgáltató bejelentése nyomán, amely szerint nagyszámú elkövető használta a platformot gyermekbántalmazást ábrázoló képek és videók, köztük csecsemők és kiskorú gyermekek elleni gyakran szadista módon elkövetett szexuális zaklatást bemutató tartalmak cseréjére. A vizsgálat során kilencvenezer felhasználói fiókot azonosítottak, 46 gyanúsítottat állítottak elő, mindegyiküket Új-Zélandon, és több mint százat azonosítottak be az Európai Unió tagországaiban. Az Ausztriában és a Magyarországon azonosított esetek közül kettőben a gyanúsítottak saját, hat, illetve nyolc éves gyermekeiket bántalmazták. Az azonosítást követően mindkét gyermeket védelem alá helyezték. Egy másik, spanyolországi vizsgálat olyan esetet tárt fel, amelyben a gyanúsított gyermekeket ábrázoló szexuális anyagokat birtokolt és terjesztett, miközben meztelen és szexuális képeket is forgatott felnőttekről, azok beleegyezése nélkül. Számos vizsgálat továbbra is folyamatban van az Európai Unió tagországaiban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Orosz agresszió: az EA törli az orosz és fehérorosz csapatokat a játékaiból

pén márc 4 , 2022
A világ legjelentősebb számítógépes sportjátékait gyártó Electronic Arts (EA) úgy döntött, hogy alkalmazásairól eltávolítja az orosz és fehérorosz csapatokat a labdarúgó (FIFA) és jégkorongos (NHL) 2022-es platformjairól az ukrajnai háború miatt. Az EA Sports közölte, hogy szolidaritást vállal az ukrán néppel, a békére és Ukrajna inváziójának befejezésére szólít fel. “A […]
EA Sports

Friss, ropogós