Jövő vasárnapig lehet jelentkezni az NKI hackerversenyére

hackerversenyÁprilis 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének (NKI) hackerversenyére.

A kibervédelmi intézet honlapján közzétett felhívás szerint a Hungarian Cyber Security Challenge (HCSC’24) elnevezésű it-biztonsági versenyre minden 16. életévét betöltött magyar állampolgár jelentkezhet. A versenyt április 25-én 18 óra és április 28-a 18 óra között – csütörtöktől vasárnapig – rendezik meg, a versenyzők a saját gépeiket használhatják. Az egyfordulós versenyen CTF és forensic image jellegű feladatokat kell megoldani, mindenki ugyanazokat a feladatokat kapja. A versenyen használt platformot (CTFD) és kommunikációs csatornát (Discord) a szervezők biztosítják.

Három kategóriában díjazzák az indulókat: a juniorok közé tartoznak a 2004. január 1-je és 2008. december 31-e között születettek, a seniorokhoz az 1999. január 1-je és 2003. december 31-e között születettek, míg az összesített versenyben minden részt vevő játékos eredményét figyelembe veszik, kortól függetlenül. A közlemény szerint ezzel az eseménnyel válogatják ki az októberi olaszországi európai versenyen (European Cybersecurity Challenge, ECSC) induló magyar csapatot: abba a junior és a senior korkategória első öt helyezettje – és további egy tartalék versenyző – kap meghívást.

A hackerversenyről bővebb információk a verseny honlapján találhatók.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Tippek a kényelmes tavaszi cipő választásához

csü ápr 11 , 2024
ShareTweetPinShareLehet, hogy nem gondolnánk, de nagyon fontos a megfelelő tavaszi cipő kiválasztása. Amellett, hogy érdemes ügyelni a kényelemre, figyelembe kell venni az egészségügyi kockázatokat. A nem megfelelő lábbeli ugyanis kockázatokat hordoz magában, hiszen ortopédiai gondokkal járhat és mozgásszervi problémákat okozhat. Nem beszélve azokról a dolgokról, amelyek már amúgy is jelen […]
borgo.hu női szandál

És még ez is...