Bő egy év börtön a Madonna dalait ellopó hackernek

madonnaMegkezdte tizennégy hónapos börtönbüntetésének letöltését Edi Lederman, az izraeli hacker, aki feltörte Madonna levelezését, ellopta és árulta legújabb, még kiadatlan dalait. Lederman vádalku keretében kapta meg börtönben letöltendő büntetését, miután beismerte az énekesnő számítógépének feltörését és szerzői jogainak megsértését – értesült a Ynet. A “zeneszerető” hackernek, aki az egyik helyi televíziós tehetségkutató versenyen is szerepelt, mellékbüntetésként tizenötezer sékelt (egymillió forint) is fizetnie kell.

A 39 éves Lederman tavaly év végén két vevőnek adta el egyenként háromszáz dollárért (85 ezer forint) Madonna még meg sem jelent albumát, miután feltörte a popénekesnő közeli munkatársainak levelezését és letöltötte a még be sem fejezett számokat. Megszerezte Madonna munkanaplóját is. Mindezért 14 hónapos börtönbüntetést kapott, noha ügyvédje mentális gondokra hivatkozott. Azt is felhozta védence mentségére, hogy “nem bűnöző elme, hanem egy lelkes és szenvedélyes gyűjtő, aki túl messzire ment”. Az izraeli hackert januárban fogták el az FBI segítségét is igénybe vevő nyomozással, miután egy hónappal korábban az interneten megjelentek Madonna még kiadatlan dalai.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Telekom előfizetéses csomagjainak havi költségei

vas júl 12 , 2015
Ez is érdekesLetartóztatták az egyik legnagyobb kibercsalás elkövetőit A történelem eddigi egyik […]Madonna dalainak kiszivárogtatásával egy izraeli hackert gyanúsítanak Az izraeli rendőrség […]Közzétették a sinai-félszigeti Szent Katalin kolostor kéziratait az interneten Az Izraeli Nemzeti Könyvtár […]Ilyen sem volt még: a bakelit megelőzte a CD-t A nyolcvanas évek óta […]Az EJI […]
telefon