Egyre nőnek a kiberbiztonsági kihívások

Csendes Balázs BlueVoyantEgyre növekvő kiberbiztonsági kihívásokkal kell szembenézni a cégeknek, a leginkább kitett ennek a pénzügyi szektor.

Csendes Balázs, a BlueVoyant Magyarország Kft. kelet-közép-európai és a közel-keleti térségekért felelős értékesítési igazgató szerint az ellátási láncok kiberbiztonsági kockázatot okoznak a cégeknek, a beszállítók, szállítók és partnerek új támadási felületet jelentenek.

Az Opinion Matters független kutatószervezet készítette, 2100 technológiai vezető részvételével, különböző iparágak több mint ezer főt foglalkoztató szervezeteiben végzett kutatásuk szerint a cégek 98 százaléka az elmúlt egy évben a beszállítók gyengesége miatt szenvedett el kibertámadást. Ennek ellenére a válaszadók 66 százaléka azt mondta, hogy a harmadik felek kiberkockázatának monitorozása nem szerepel a terveikben.

A kutatás szerint a cégek 84 százaléka növelte az ellátási lánc védelmére fordított költségvetését, tavaly 67 százalékuk évente több mint kétszer világította át a beszállítóit kiberbiztonsági szempontból.

A magyar nagyvállalatoknál általában működik kiberbiztonsági részleg, ugyanakkor számos megoldatlan kihívással néznek szembe. A cégméret csökkenésével együtt csökken a kiberbiztonsági részleggel rendelkezők aránya is. A felhő alapú megoldásokkal szemben még nagy az ellenállás a régióban, ami problémát jelent.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kanadában villámgyors az igazságszolgáltatás

pén dec 9 , 2022
ShareTweetPinShareKanadában villámgyors az igazságszolgáltatás. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ugyan csak hajnali 6.32-kor indítottak el egy pert, a helyi bíróság már korábban 6.13-kor már ítéletet is hozott…   ShareTweetPinShare
Fortnite

És még ez is...