Nemzetközi kiberbiztonsági versenyt rendeznek Magyarországon

Nemzetközi kiberversenyt rendeznek január 24-25-én Budapesten, az ingyenes megmérettetésre a jelentkezéseket január 10-ig várják – közölték a szervezők.

A rendezvény a korábbi években megtartott Nemzeti Kiberversenyből bővül európai résztvevőkkel, új neve SecOps Europe IT-Biztonsági Konferencia. Az esemény első napján tartják a Nemzetközi Kiberversenyt, amelynek célja a fiatal szakemberek felkészítése a megfelelő lépésekre egy átfogó virtuális offenzíva esetén, illetve annak kormányszintű utógondozására és kommunikációjára. A TTX (Tabletop Excercise) győztes csapatának négy diákja és felkészítő tanára teljes ellátással utazhat majd a “Cyber 9/12” genfi döntőjére. A konferencia második napján a kontinens több országából érkező CERT – nemzetközi eseménykezelő – csapatok versengenek majd egymással kritikus infrastrukturális környezetben.

A szervezők kifejtették: az 1961-ben alakult Atlanti Tanács számos világméretű kezdeményezése mellett indította el a “Cyber 9/12” hallgatói versenyt, amelynek európai végső fordulóját a Genfi Biztonságpolitikai Központtal (GCSP) együttműködve rendezik meg, ötödik alkalommal. A hallgatók egy fiktív forgatókönyv alapján reagálnak egy olyan nagyszabású számítógépes offenzívára, ami az európai rendszerek ellen irányul. Feladatuk az lesz, hogy ajánlásokat tegyenek védekező intézkedésekre, illetve összehangolják a különböző szereplők eltérő érdekeit a közös fellépés megvalósításához. A versenyzők az ötleteikből és javaslataikból egy kollektív kiberbiztonsági válságkezelő tervet állítanak össze, amiben számításba veszik a többi között a NATO, az EU és az érintett államok politikai és irányítási struktúráját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NAV: kedvezményekben részesülhet a Huawei

hét dec 11 , 2017
A Huawei Technologies Hungary Híradástechnikai Kft. teljesítette azokat az uniós vámjogszabályi feltételeket, amelyek a vámügyi egyszerűsítéseket magában foglaló engedélyezett gazdálkodói (AEOC) státusz eléréséhez szükségesek. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az engedélyezett gazdálkodó a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megbízható partnerének minősül, így a vámügyek intézése alkalmával számos kedvezményben részesül.
NAV